Θυμάρι

Άγριο Θυμάρι από την Άνδρο – ena ena

Επισκεφθείτε τη σελίδα
του παραγωγού

Λίγα λόγια για το προϊόν

Στο ευλογημένο κυκλαδίτικο νησί της Άνδρου, το θυμάρι μεγαλώνει ταπεινό και ξεχωριστό παντού, στις ξηρές πλαγιές και στις βουνοκορφές της. Στους ελαιώνες της Hellenic Fields, στα πλαίσια του εμπλουτισμού της βιοποικιλότητας, το αφήσαμε να συμβιώνει διάσπαρτο χαρίζοντας έντονο άρωμα και θρεπτική αξία στη γη, από την οποία αντλεί θρεπτικά συστατικά. Το “ena ena Θυμάρι Άνδρου” συλλέγεται με το χέρι, αποξηραίνεται με απόλυτα φυσικές μεθόδους χωρίς να αλλοιωθεί κανένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, συσκευάζεται και διατίθεται για να αρωματίσει κάθε γεύση στην οποία προστίθεται αλλά και να της προσδώσει τις ιδιαίτερες ιδιότητές του. Δοκιμάστε το σε κόκκινες σάλτσες, στην παρασκευή πουλερικών σε συνδυασμό με ρίγανη, σε ψητά κρέατα και λαχανικά.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι το θυμάρι ότι βοηθάει πολύ στη πέψη των λιπαρών και των πλούσιων τροφών. Είναι τονωτικό και διεγερτικό, πράγμα που το κάνει κατάλληλο για το άγχος, διάφορες νευρασθένειες, κατάθλιψη αλλά και την ημικρανία. Τονώνει επίσης τα νεύρα και θεωρείται απαραίτητο για τους υποτασικούς και τα αναιμικά παιδιά. Είναι αντισηπτικό και αντιμυκητιακό βότανο και για αυτό συστήνεται για εντερικές μολύνσεις, μυκητιάσεις κλπ. Διαθέτει εφιδρωτικές ιδιότητες και έτσι ρυθμίζει τα εκκρίματα σε περιπτώσεις γρίπης, συναχιού και κρυολογημάτων. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν προληπτικό αντιβιοτικό σε επιδημίες γρίπης. Τέλος είναι ελαφρύ υπνωτικό.

Οι Ρωμαίοι στρατιώτες έκαναν μπάνιο νερό αρωματισμένο με θυμάρι για να τους δώσει σφρίγος κα ενεργητικότητα ενώ στο Μεσαίωνα οι γυναίκες κεντούσαν κλαριά θυμαριού και τα έδιναν στους περιπλανώμενους ιππότες για τον ίδιο λόγο. Αργότερα το θυμάρι απέδειξε την αντισηπτική του δράση αφού το αιθέριο έλαιό του είναι 25 φορές πιο αντισηπτικό από τη Φαινόλη, το οξυγονούχο νερό (οξυζενέ) και το Υπερμαγγανικό Κάλιο.

 

 

Διαβάστε Περισσοτερα

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο