Αιθέρια Έλαια

Χαμομήλι – Eth Oil

Επισκεφθείτε τη σελίδα
του παραγωγού

Λίγα λόγια για το προϊόν

Το χαμομήλι είναι ένα από τα 9 βότανα που δώρισε στον κόσμο ο θεός Γουόντεν για τους αγγλοσάξονες. Τα φαρμακευτικά είδη είναι το Ρωμαϊκό και το Γερμανικό. Στη χώρα μας συναντάμε το είδος Matricaria που έχει που έχει ανάλογες ιδιότητες με τα 2 άλλα είδη και περισσότερο άρωμα. Αφθονεί ως αυτοφυές φυτό τόσο σε πεδινά όσο και σε ορεινά μέρη.

Τα κεφάλια των ανθέων χρησιμοποιούνται νωπά ή αποξηραμένα και περιέχουν πτητικό έλαιο. Το χαμομήλι περιέχει ταννίνες, φλαβονοειδή, γλυκοζίτες, κουμαρίνες, σαλικυλικά και κυανογόνα γλυκοσίδια.

Είναι χαλαρωτικό, αντισπασμωτικό, αντιφλεγμονώδες, αντιαλλεργικό και ελαφρά τονωτικό. Χρησιμοποιείται ως έγχυμα, βάμμα, αλοιφή και λοσιόν με αιθέριο έλαιο σε προβλήματα του πεπτικού(δυσπεψία, οξύτητα, γαστρίτιδα, τυμπανισμό, έλκη, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κ.ά.). Χαλαρώνει από την ένταση, τους πόνους των μυών και της περιόδου, χρησιμοποιείται σε τσιμπήματα, σε κολικούς, σε καταρροή, σε αϋπνία, σε κουρασμένα μάτια, σε πληγές, έκζεμα με κνησμό, για στοματικές φλεγμονές, το άσθμα και την βρογχίτιδα.

Το χαμομήλι μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα εξ επαφής και πρέπει να αποφεύγεται το αιθέριο έλαιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εφόσον διεγείρει την μήτρα.

 

 

Διαβάστε Περισσοτερα

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο