Φάβα

Φάβα Σαντορίνης Π.Ο.Π – Nomikos Estate

Επισκεφθείτε τη σελίδα
του παραγωγού

Λίγα λόγια για το προϊόν

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Με σεβασμό στο προϊόν, προσπαθούμε να παντρέψουμε την παραδοσιακή άνυδρη καλλιέργεια των παλιών αγροτών, με τις σύγχρονες μεθόδους. Από την αρχαιότητατα το είδος φάβας Lathyrus Clymenum L. καλλιεργείται απο κλειστικά και αδιάλειπτα επί 3500 χρόνια στο πετρώδες ηφαιστειογενές έδαφος της Σαντορίνης εγκλωβίζοντας τις ανοιξιάτικες υγρασίες που με τη βοήθεια των δυτικών ανέμων ανέρχονται και “υπερπηδούν” το τείχος της Καλντέρας (350 μέτρα) δροσίζοντας τα φυτά μας που τόσο έχουν ανάγκη σε ένα σχεδόν ερημικό τοπίο. Επιβλέπουμε βήμα βήμα όλη την διαδικασία από την σπορά ως την συλλογή του και κατόπιν την επεξεργασία και τυποποίηση του, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την καλύτερη πρώτη ύλη με τα μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Αφρώδη υφή (υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες),
Ευκολία μαγειρέματος βράζει στο 1/3 του χρόνου που απαιτείται για τα άλλα είδη φάβας.
Υπόγλυκη γεύση η οποία οφείλεται στην παρουσία αυξημένων σακχάρων.

 

 

Διαβάστε Περισσοτερα

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο