Αιθέρια Έλαια

Ρίγανη – Eth Oil

Επισκεφθείτε τη σελίδα
του παραγωγού

Λίγα λόγια για το προϊόν

Η ρίγανη είναι διαδεδομένη από την αρχαιότητα ως άρτυμα και φαρμακευτικό βότανο. Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετά είδη ρίγανης αλλά τις μεγαλύτερες αντιμικροβιακές ιδιότητες έχει το αιθέριο έλαιο της O. Vulgare ssp. hirtum.

Από τη ρίγανη χρησιμοποιούνται συνήθως οι ανθοφόρες κεφαλές της. Περιέχει πτητικό έλαιο (με κύρια συστατικά θυμόλη και καρβακρόλη), ταννίνες, καφεϊκό οξύ και ουρσολικό οξύ. Είναι δραστικό στομαχικό, τονωτικό, σπασμολυτικό, εφιδρωτικό και αντικαταρροϊκό.

Χρησιμοποιείται ως αντιφλεγμονώδες για τα ούλα και τον λάρυγγα, ως τονωτικό, χωνευτικό με σπασμολυτικές, στυπτικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Βοηθά ως έγχυμα στον βήχα, τον κοκίτη και γενικά στις παθήσεις των αναπνευστικών οδών. Θεωρείται τονωτικό για την αναιμία οφειλόμενη στην έλλειψη σιδήρου. Η εντριβή με ριγανέλαιο ανακουφίζει από μυϊκούς και ρευματικούς πόνους. Το μάσημα νωπού ριγανόξυλου ανακουφίζει τον πονόδοντο. Ακόμη πίνοντας 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη σε μισό ποτήρι ζεστού σε 3 δόσεις πριν το φαγητό, περιορίζεται η διάρροια. Η ρίγανη χρησιμοποιείται και ως άρτυμα στη μαγειρική και είναι πολύ καλό μελισσοκομικό φυτό.

Όπως όλα τα βότανα και τα αιθέρια έλαια, και η χρήση της ρίγανης πρέπει να γίνεται συνετά.

 

 

Διαβάστε Περισσοτερα

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο