30 Απρ Χοιρινή Μπριζόλα Λαιμού με Χόρτα Εποχής

Χοιρινή Μπριζόλα Λαιμού με Χόρτα Εποχής , Κρεμμυδάκια Φρέσκα Ψητά και Τσάτνευ Συκομαίδας.

Υλικά:
1 Μπριζόλα Χοιρινή Λαιμού 280 γρ.
Για την Μαρινάδα:
3 Κρεμμυδάκια Φρέσκα Χοντροκομμένα
3 Σκορδάκια Φρέσκα Χοντροκομμένα
2 Κλωναράκια Φρέσκια Ρίγανη
1 Κ.τ.σ. Μαύρη Ζάχαρη
1 Ποτήρι Λευκό Κρασί
2 Κ.τ.σ. Ελαιόλαδο
Αλατι Χονδρό
Πιπέρι Μαύρο Χονδροκομμένο

Για τα Χόρτα και τα Κρεμμυδάκια:
100 γρ. Σέσκουλα
100 γρ. Παντζαρόφυλλα
100 γρ.Σταμναγκάθι
5 Κρεμμυδάκια Φρέσκα Χοντρά
Ξύδι Κόκκινου Κρασιού
Ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι

Για το Τσάτνευ:
250 γρ. Συκομαίδα Ψιλοκομμένη
1 Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες Σκόρδο
1 Καρότο σε Φέτες
1 Κ.τ.σ. Μέλι
Ξύδι Λευκό
Αλατι, Πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε την μπριζόλα να μαριναριστεί για 3 ώρες.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε την συκομαίδα. Αφού σοταριστούν καλά σβήνουμε με το ξύδι. Προσθέτουμε το μέλι, αλάτι και πιπέρι και λίγο νερό ίσα ίσα να τα σκεπάσει και αφήνουμε να βράσουν. Μολις βράσουν τα αλέθουμε στο μπλέντερ.
Πλένουμε τα χόρτα και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό al’ dente. Μόλις είναι έτοιμα τα κρυώνουμε σε πάγο για να κρατήσουν το χρώμα τους. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και κόβουμε τα φύλλα. Τα λαδώνουμε ελαφρώς και τα βάζουμε στην σχάρα. Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα τάπερ με καπάκι και τους ρίχνουμε ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι και τα σκεπάζουμε για να αχνιστούν.
Στραγγίζουμε την μπριζόλα σε χαρτί και ψήνουμε σε καυτή σχάρα. Μαρινάρουμε τα χόρτα με ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Στήνουμε σε μακρόστενο πιάτο τα κρεμμυδάκια στο κέντρο και από πάνω τα χόρτα, δίπλα βάζουμε την μπριζόλα και από την άλλη το τσάτνευ.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.