Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

Φάε παιδί μου αποξηραμένα φρούτα

apoksiramena-frouta-nomiΤα αποξηραμένα φρούτα είναι φρέσκα φρούτα που έχουν αφυδατωθεί. Δηλαδή το νερό που περιέχουν, έχει απομακρυνθεί, είτε φυσικά (αποξήρανση στον ήλιο), είτε τεχνητά με αποξηραντές.

Τα αποξηραμένα ή ξερά φρούτα διατηρούν όλο το γνήσιο και φυσικό θρεπτικό τους περιεχόμενο. Επίσης επειδή είναι αφυδατωμένα διατηρούνται περισσότερο.
Ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους προτείνουμε τα ξερά φρούτα για τα μικρά σας:

 

 

 

 

Προλαμβάνουν την αναιμία:

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ξηρά φρούτα είναι γνωστό ότι περιέχουν μεγάλες ποσότητες σιδήρου και δρουν για τη βελτίωση των επιπέδων αιμοσφαιρίνης στο σώμα.
tip: κυρίως τα σκουρόχρωμα (σταφίδες,δαμάσκηνα,σύκα)

Δίνουν ενέργεια:

Τα μωρά είναι συνεχώς σε κίνηση. Χρειάζονται πολλή ενέργεια, και τα ξηρά φρούτα είναι η τέλεια πηγή υγιεινής ενέργειας για το μικρό σας.

Παρέχουν ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα:

Το μωρό σας βιώνει επαναλαμβανόμενα επεισόδια δυσκοιλιότητας; Αν ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα φρούτα για να το βοηθήσετε. Η δυσκοιλιότητα είναι αρκετά συχνή μεταξύ των μωρών. Τα ξερά φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ε ίνες οι οποίες διευκολύνουν τις κινήσεις του εντέρου. Πάλι τα δαμάσκηνα πρωταγωνιστούν και εδώ.

Περιέχουν προβιοτικά:

Ορισμένα αποξηραμένα φρούτα περιέχουν επίσης προβιοτικά ή καλά βακτήρια. Αυτά τα βακτήρια μπορούν να διατηρήσουν την πέψη του μωρού σας υγιή.

Εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες:

Τα μωρά γνωρίζουμε ότι αναπτύσσονται ραγδαία. Αυτό μπορεί να ευνοήσει ένα περιβάλλον ανάπτυξης ελευθέρων ριζών. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν τα ξερά φρούτα βοηθούν στην αποφυγή μιας τέτοιας κατάστασης.

Είναι καλά για την υγεία των οστών και των ματιών:

Τα ξηρά φρούτα περιέχουν ασβέστιο και βιταμίνη Α. Το ασβέστιο (σύκο) διατηρεί τα οστά του μωρού σας δυνατά ενώ η βιταμίνη Α (βερίκοκα) εξασφαλίζει υγιή όραση.

 

Apoksiramena-frouta

Ωραία όλα αυτά…Είναι όμως ασφαλή για το μωρό μου;

Ναι, είναι. Τα ξερά φρούτα είναι εξίσου ασφαλή με όλα τα άλλα φρούτα. Μπορείτε να τα εισάγετε στη διατροφή του μωρού σας όταν είναι μεταξύ επτά έως εννέα μηνών. Αυτή είναι και η καλύτερη στιγμή για να αφήσετε το μωρό σας να απολαύσει φαγητό με τα χεράκια του (finger food).

 

Κάποια πράγματα τα οποία χρειάζονται προσοχή είναι τα εξής:
Πολλά ξηρά φρούτα περιέχουν μια επικάλυψη σιροπιού ζάχαρης. Αυτό μπορεί να προκαλέσει φθορά των δοντιών στα μωρά.

Θυμηθείτε ότι το μωρό σας δεν μπορεί να μασήσει με τον τρόπο που μπορείτε εσείς..Λογικό! Οπότε τα ξερά φρούτα μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο πνιγμού. Έτσι, φροντίστε να τα κόψετε σε κομμάτια μεγέθους δαγκώματος και να είστε πάντα κοντά στο μωρό όταν το μωρό σας τα τρώει.
Τέλος αλλά όχι ήσσονος σημασίας, υπάρχει ένα συντηρητικό που χρησιμοποιούν κάποια αποξηραμένα φρούτα. Ο λόγος για το Θειώδες νάτριο: E221
Το συντηρητικό αυτό μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα, πονοκεφάλους και αλλεργικές αντιδράσεις. Προσοχή λοιπόν να μην περιέχει το συγκεκριμένο συντηρητικό.

Αν ανήκετε στις μανούλες οι οποίες θέλουν να προσφέρουν ποικιλία γεύσεων στο μικρό τους τα ξερά φρούτα είναι ιδανική επιλογή να συμπληρώσει την παλέτα αυτή των γεύσεων και να την απογειώσει.

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη