Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

Ιδέες πρωινού : Μηλοπιτάκια με ταχίνι

Μια συνταγή από την Μαρίνα Ζαχαράκη για το Faepaidimou.gr

 

Για πρωινό, απογευματινό ή οποιαδήποτε ώρα χρειαζόμαστε ενέργεια και λίγη γλύκα! 1 ή 2 κομμάτια είναι τέλειο ενδιάμεσο σνακ. Πλούσια σε ενέργεια, αντιοξειδωτικούς παράγοντες (από ταχίνι, πορτοκάλι, κανέλα και καρύδια) και βιταμίνες ! Δοκιμάστε τα

Υλικά:

Για τη ζύμηΜηλοπιτάκια με Ταχίνι ΝΟΜΗ

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλιές ζάχαρη καστανή
½ φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικό), το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα

Για τη γέμιση
4-5 μήλα τριμμένα στο τρίφτη
1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη καστανή
1 φλ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
1 κ.γλ κανέλα

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε το ταχίνι με το πορτοκαλόχυμο , προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τη κανέλα και σιγά σιγά το αλεύρι .
Ζυμώνουμε το μίγμα καλά.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης .
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος ενός μεγάλου αυγού.
Τα ανοίγουμε σε σφαιρικό σχήμα .
Στο μέσο του δίσκου βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση .
Κλείνουμε τα μηλοπιτάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά .
Όταν κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή σας απόλαυση!

Μια συνταγή από την Μαρίνα Ζαχαράκη για το Faepaidimou.gr