2ΕΛ – Ελληνικοί Ελαιώνες ΙΚΕ

Eρμού 26, Κορωπί - Αττική 19400 - ΕΛΛΑΔΑ +30. 210 6623858 info@hellenicgroves.gr
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Σχετικά με εμάς

Οι άνθρωποι που ιδρύσαμε την εταιρεία «Ελληνικοί Ελαιώνες ΙΚΕ» γνωρίζουμε καλά την αγνή γεύση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Η οικογένεια μας διαθέτει και καλλιεργεί ελαιώνες «Κορωνέϊκης» ποικιλίας στο πανέμορφο νησί της Ζακύνθου σε βάθος τουλάχιστον δύο αιώνων.

Στη Ζάκυνθο με το ήπιο μεσογειακό κλίμα, τις πολλές βροχές το χειμώνα και την αδιάκοπη ηλιοφάνεια κατά το υπόλοιπο έτος, η καλλιέργεια της ελιάς που καλύπτει τις μεγαλύτερες καλλιεργημένες εκτάσεις ευνοείται ιδιαίτερα και παράγει μοναδικής ποιότητας ελαιόλαδο με υπέροχη γεύση και αρώματα.

Η ύπαρξή της δεν είναι μόνο άρρηκτα συνδεμένη με την οικονομία των κατοίκων της αλλά αποτέλεσε και πηγή καλλιτεχνικής δημιουργίας αφού κάτω από μια ελιά του νησιού, στον ιστορικό λόφο του Στράνη, ο Ζακύνθιος ποιητής Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε και έγραψε τον Ύμνο προς την Ελευθερία, που καθιερώθηκε αργότερα ως εθνικός ύμνος της Ελλάδας.

Οι παππούδες μας των προηγούμενων γενεών στις αρχές του 1900 προχώρησαν στην κατασκευή ελαιοτριβείου. Λειτουργούσε με τον παραδοσιακό τρόπο χρησιμοποιώντας πέτρινο λιθάρι (μυλόπετρα) που το έσερνε ένα δυνατό καθαρόαιμο άλογο. Από την κατεργασία αυτή παραγόταν λάδι άριστης ποιότητας με υπέροχα αρώματα.

Το ελαιοτριβείο λειτούργησε, με μικρές διακοπές λόγω των πολέμων, μέχρι το 1959 οπότε και σταμάτησε αφού η εξέλιξη της τεχνολογίας αντικατέστησε τα πέτρινα λιθάρια με αυτόματες μηχανές. Στη συνέχεια η ενασχόληση της οικογένειας επεκτάθηκε και στο εμπόριο του ελαιολάδου.

Έχοντας γευτεί την πιο εκλεπτυσμένη ποικιλία ελαιολάδου και έχοντας συσσωρεύσει την γνώση και την εμπειρία τόσων γενεών, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε και με την τυποποίησή του σύμφωνα με τα διεθνώς νομοθετημένα πρότυπα γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να διακρίνουμε και να σας παρέχουμε την ανώτερη ποιότητα του προϊόντος.

Η πεποίθηση μας αυτή ενισχύεται από την λαχτάρα μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην προώθηση και καθιέρωση διεθνώς του ελληνικού ελαιόλαδου, που είναι το πρώτο ποιοτικά ελαιόλαδο στον κόσμο, στην πρώτη θέση όπως του αξίζει αλλά και την επιθυμία μας να γνωρίσουμε και να εντάξουμε στη διατροφή της σημερινής γενιάς την μοναδική γεύση του αγνού και υγιεινού ελληνικού ελαιόλαδου.

Τη μοναδική αυτή γεύση του ελαιολάδου της οποίας η ανάμνηση μας πλημμυρίζει νοσταλγικά, ταυτισμένη με όμορφες εικόνες της παιδικής μας ηλικίας στο νησί.

Το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο ήταν πάντα εκεί

  • στα βράδια γύρω από το οικογενειακό τραπέζι με τους γονείς και τους παππούδες να διηγούνται χίλιες ιστορίες, όπου το αγνό παρθένο ελαιόλαδο αποτελούσε πάντα αναπόσπαστο κομμάτι του,
  • στο αχνιστό χωριάτικο ψωμί ψημένο στα κάρβουνα με φρεσκοκαμωμένο (νιό) λάδι και λαδοτύρι,
  • στις ψημένες πατάτες στη θράκα του τζακιού με φρεσκοκαμωμένο (νιό) λάδι και λεμονάκι
  • στα φρεσκοβρασμένα αγριόχορτα από τα χωράφια με φρεσκοκαμωμένο (νιό) λάδι και λεμονάκι
  • στις μικρές καθημερινές απολαύσεις όπως το χωριάτικο ψωμί με ελαιόλαδο και ζάχαρη
  • στο παραδοσιακό παξιμάδι με ελαιόλαδο, τριμμένη φρέσκια τομάτα και ρίγανη.

Τα παραπάνω κίνητρα μας οδήγησαν στη δημιουργία της εταιρίας και αποτελούν μαζί με την εμπειρία, τη γνώση αλλά και την επιμονή για την παραγωγή αποκλειστικά ποιοτικού ελληνικού παρθένου ελαιολάδου τις θεμελιώδεις αξίες ανάπτυξής της.

Εταιρικές Αξίες

Η εταιρεία μας τυποποιεί μόνο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Κορωνέϊκης ποικιλίας εφαρμόζοντας στις εγκαταστάσεις της πιστά την εθνική νομοθεσία, που είναι πλήρως εναρμονισμένη προς τις Οδηγίες της ΕΕ. Τηρεί όλες τις προδιαγραφές του συστήματος διαχείρισης ποιότητας, εξασφαλίζοντας άριστες συνθήκες υγιεινής κατά την αποθήκευση και εμφιάλωση.

Για την παραγωγή των προϊόντων μας επιλέγουμε με αυστηρότητα την πρώτη ύλη, την οποία προμηθευόμαστε είτε από τους ιδιόκτητους ελαιώνες μας είτε από προσεκτικά επιλεγμένους παραγωγούς.

Τους ιδιόκτητους ελαιώνες μας καλλιεργούμε με απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους, χωρίς τη χρήση χημικών για λίπανση και ψεκασμούς. Για τη λίπανσή τους πολτοποιούμε, μέσα στους ελαιώνες, τα κλαδιά των δέντρων που κόβονται κατά το κλάδεμα. Στη συνέχεια τα στοιχεία της φύσης( ήλιος, αέρας και βροχή) αναλαμβάνουν το έργο της μετατροπής τους σε φυσικά λιπάσματα.

Τους παραγωγούς από τους οποίους προμηθευόμαστε ελαιόλαδο επιλέγουμε κατά κύριο λόγο από τη Ζάκυνθο, είτε μεταξύ αυτών που καλλιεργούν με «Ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης της καλλιέργειας» είτε μεταξύ των υπολοίπων με βάση την εμπειρία μας αλλά και τον διαρκή εργαστηριακό έλεγχο της ποιότητας της πρώτης ύλης.

Όλα τα ελαιόλαδα που τυποποιούμε παράγονται σε σύγχρονα φυγοκεντρικά ελαιοτριβεία ψυχρής έκθλιψης.

Αποθηκεύουμε το ελαιόλαδο σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και φωτισμού και σε ανοξείδωτες δεξαμενές κατασκευασμένες και πιστοποιημένες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πρότυπα ασφάλειας των τροφίμων.

Εμφιαλώνουμε με αυστηρά ελεγχόμενες προδιαγραφές που διασφαλίζουν τόσο την ποιότητα όσο και την υγιεινή για τον τελικό καταναλωτή.

Ποιότητα

Το ελαιόλαδο που παράγουμε είναι αποκλειστικά εξαιρετικό παρθένο και ως επί το πλείστον η οξύτητά του είναι πολύ χαμηλότερη από 0,5% γεγονός που το κατατάσσει σε ένα ανώτερο ποιοτικά ελαιόλαδο σε σχέση με τον ανταγωνισμό έξτρα παρθένων ελαιολάδων, όπου η περιεκτικότητα σε ελαϊκό οξύ αγγίζει το 0,8%.

Είναι από ποικιλία «Κορωνέϊκη» η οποία έχει αναγνωριστεί ως υψηλής ποιότητας για το εξαιρετικά αρωματικό ελαιόλαδο που βγάζει.

Καλλιεργημένη στη Ζάκυνθο, που είναι από τις ιδανικότερες περιοχές για την καλλιέργεια της «Κορωνέϊκης» ποικιλίας, λόγω των ιδιαίτερα ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών, παράγει ένα εξαίσιο ελαιόλαδο με βαθύ-πράσινο χρώμα, χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση.

Λαμβάνεται από τους καρπούς της ελιάς με αποκλειστικά μηχανικές ή φυσικές μεθόδους (φυσικός χυμός), και πάντα σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας (ψυχρή έκθλιψη). Η επεξεργασία του ελαιοκάρπου γίνεται σε φυγοκεντρικά ελαιοτριβεία που διασφαλίζουν θερμοκρασίες μικρότερες από 27° C της ελαιόπαστας κατά τη μάλαξη ως και σε όλες τις άλλες φάσεις επεξεργασίας.

Τα μοναδικά συστατικά του, το καθιστούν ένα ελαιόλαδο που με τα υπέροχα αρώματά του διεγείρει τις αισθήσεις και με την πολύ υψηλή διατροφική του αξία, συμβάλλει τα μέγιστα στην βελτίωση της υγείας.

Τα ελαιόλαδα που παράγονται στη Ζάκυνθο έχουν χαρακτηριστεί Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) εφόσον τηρούνται από τους παραγωγούς «ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης».

Διαβάστε Περισσοτερα

Τα Προϊόντα του Παραγωγού

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο