alpha pi

Λεωφ. Μαραθώνος 143, Νέα Μάκρη - Μαραθώνας 19005 - ΕΛΛΑΔΑ +30. 22940 98535 +30. 6932 294313 +30 6937 029720 info@alphapi-oliveoil.com
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Ποιοί είμαστε
Μια νέα οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην παραγωγή, τυποποίηση και εµπορία ανώτερης ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου. Ο ιδιόκτητος ελαιώνας βρίσκεται στην µεγαλύτερη και ευφορότερη πεδιάδα της Πελοποννήσου, στο νοµό Ηλείας. Καλλιεργείται µόνο µε φυσικές µεθόδους µε στόχο την παραγωγή περιορισµένης ποσότητας αλλά άριστης ποιότητας προϊόντος. Καλλιεργούµε την κυρίαρχη ελληνική ποικιλία την κορωνέικη. Έχει ανοιχτό πράσινο χρώµα, µέτριο προς έντονο φρουτώδες, πλούσια γεύση και εξαιρετική επίγευση µε διάρκεια. Μέτρια προς έντονη αίσθηση του πικρού και του πικάντικου, εξαιρετική  ισορροπία, και συχνά παρουσιάζει αρώµατα πράσινων κοµµένων φύλλων, φρέσκου χόρτου που προσδίδουν έντονη φρεσκάδα.

Οξύτητα 0,17

Υπεροξείδια 6,9

Κ232  1,650

Κ270  0,152

Δκ  -0,0110

Κήροι 188mg/kg

 

Γιατί alpha pi
Παρακολουθούµε το προϊόν από την πρώτη µέρα της γέννησης του στον ανθό, του δίνουµε την απαραίτητη τροφή και πότισµα προκειµένου να δέσει γερός και υγιής καρπός, εφαρµόζουµε όλες τις ενδεδειγµένες «καλές» πρακτικές κατά την συλλογή του ελαιόκαρπου, συλλέγουµε µε το χέρι χωρίς να τραυµατίζουµε τον ελαιόκαρπο και το δέντρο, µεταφέρουµε την ίδια µέρα στο ελαιοτριβείο τον ελαιόκαρπο, τον πλένουµε µε καθαρό νερό και αποµακρύνουµε τυχόν φύλλα ή ξένα σώµατα, συνθλίβουµε και µαλάσουµε τον καρπό σε χαµηλή θερµοκρασία 26°c. Το ελαιόλαδο µεταφέρεται σε δεξαµενές που το προφυλάσσουν από την επαφή µε τον ατµοσφαιρικό αέρα και το κρατούν σε σταθερή θερµοκρασία. Μετά από 20 περίπου µέρες αφαιρείται µε καθίζηση η «ψίχα» περνά από ένα ελαφρύ φιλτράρισµα χαρτιού και συσκευάζεται  πάντα µε την επίβλεψή µας, άµεσα προκειµένου να κλειδώσει τα αρώµατά του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Η επαφή µας µε το προϊόν καθ´ όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας µέχρι και την µεταφορά του στο κατάστηµα, καθώς και η εµµονή µας µε την ποιότητα και τις καλές πρακτικές, δίνουν αυτό το εξαιρετικό προϊόν κορυφαίας ποιότητας και γευστικού χαρακτήρα.

 

Το Όνομα
Άλφα (α), το πρώτο γράμμα της αλφαβήτου, χρησιμοποιείται ως σύμβολο ανώτερης κατηγορίας ή  άριστης ποιότητας.

Πι (π), παγκόσμια μαθηματική σταθερά, ένας απέραντος αριθμός, ένα θαύμα χωρίς όρια.

Τα δύο αυτά γράμματα, τα αρχικά του οικογενειακού μας ονόματος, επιλέξαμε για την ονομασία αυτού του ξεχωριστού προϊόντος δίνοντας έμφαση στην εξαιρετική του ποιότητα και στην διαρκή προσπάθεια εξέλιξής του.

 

Ο Ελαιώνας
Ο μικρός οικογενειακός Ελαιώνας βρίσκεται στην μεγαλύτερη και ευφορότερη
πεδιάδα της Πελοποννήσου, στο νομό Ηλείας. Ένας Ελαιώνας αραιής φύτευσης, αποκλειστικά με δέντρα Κορωνέικης ποικιλίας, που παραδοσιακά δίνουν ανώτερης ποιότητας και γεύσης ελαιόλαδο.

Ο Ελαιώνας καλλιεργείται μόνο με φυσικές μεθόδους από την οικογένεια, με στόχο
την παραγωγή περιορισμένης ποσότητας, αλλά άριστης ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου.

 

Το Προϊόν μας
Μονοποικιλιακό, από 100% Κορωνέικες ελιές.
Οι ελιές συλλέγονται πάντα άγουρες, πράσινες, και μόνο με το χέρι, διαλέγονται και συνθλίβονται την ίδια μέρα σε θερμοκρασία <26°C έτσι ώστε μόνο ο «ανθός» του ελαιόλαδου να συσκευασθεί. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από 12 κιλά ελιές παράγεται μόλις 1 κιλό εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «άλφα πι».

Χαρακτηριστικά του προϊόντος

  • Χρώμα λαμπερό, έντονα πράσινο.
  • Άρωμα φρουτώδες γεμάτο μυρωδιές από τον πλούσιο κάμπο.
  • Γεύση φρέσκου άγουρου καρπού, ήπιο με μεσαίας έντασης πίκρα και πικάντικα χαρακτηριστικά.
  • Το «άλφα πι» απευθύνεται σε απλούς καταναλωτές αλλά και χώρους εστίασης, που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, την αναζήτηση ενός επιλεγμένου προϊόντος κορυφαίας ποιότητας και γευστικού χαρακτήρα!

 

Συσκευασία
Το διάστημα που μεσολαβεί από την παραγωγή μέχρι την εμφιάλωση του ελαιολάδου είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την διατήρηση της υψηλής ποιότητας και των χαρακτηριστικών του.

Για το λόγο αυτό το «άλφα πι» μετά την παραγωγή του φυλάσσεται σε ειδικές δεξαμένες και για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την εμφιάλωσή του. Έτσι διατηρεί απόλυτα την φρεσκάδα του και τα αρώματά του για όλη τη διάρκεια ζωής του.

Είναι διαθέσιμο σε δύο συσκευασίες, μία οικονομική λευκοσιδήρου των 250ml, απόλυτα ενδεδειγμένη για το ευαίσθητο προϊόν, και μία πολυτελή 500ml,  από βαμμένο γυαλί, ιδανική για την προστασία του ελαιολάδου από το φως, την ακτινοβολία και τη ζέστη.

 

Διαβάστε Περισσοτερα

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο