Αμαλί Κεράσματα

Λεωφόρος Χαϊνά 53 Χαλκίδα, 34100 +30. 22213 07800 amali.kerasmata.g@gmail.com
Επικοινωνήστε
με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Το “αμαλί Κεράσματα” είναι η πραγματοποίηση των πιστεύω και της φιλοσοφίας της Αμαλίας Μπίρτσα (ίδρυσε την εταιρεία). Βασική αρχή της αποτελεί ότι στους καλεσμένους, επισκέπτες και φίλους μας πρέπει να προσφέρουμε απλόχερα το καλύτερο από αυτά που έχουμε φτιάξει με πολλή αγάπη και μεράκι.

Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Χαλκίδα σε έναν από τους πιο κεντρικούς και εμπορικούς δρόμους της πόλης. Μαζί με το εργαστήριο στεγάζεται και ένα μικρό παντοπωλείο, όπου οι κάτοικοι της πόλης, αλλά και οι επισκέπτες του διαδικτύου μπορούν να βρουν και να αγοράσουν προϊόντα που φτιάχνει η Αμαλία αυθημερόν, όπως γλυκά, μαρμελάδες, μπισκότα, μπάρες ή προϊόντα από την Εύβοια και τη Φθιώτιδα (τόπος καταγωγής της), αλλά και από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το “αμαλί Κεράσματα” ξεκίνησε με την παραγωγή των οπωρικών ξυδιών, δηλαδή ξυδιού με την προσθήκη φρούτου και την κατάλληλη επεξεργασία. Τα ξύδια παράγονται με την αυθεντική και μοναδική συνταγή της γιαγιάς ελαφρώς πειραγμένη, για να εξελιχθούν προς το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα. Οι γεύσεις που είναι προς το παρόν διαθέσιμες είναι οι εξής: φράουλα, κράνα, σύκο, ρόδι και βατόμουρο (από τα ερυθρά) και κυδώνι, δυόσμος (από τα λευκά), και η γκάμα συνεχώς εμπλουτίζεται. Τα φρούτα που προορίζονται για τα ξύδια είναι κυρίως άγρια του βουνού, μαζεμένα από την ίδια και την οικογένειά της.

Εκτός από τα οπωρικά ξύδια στο εργαστήριο παρασκευάζεται και η σειρά “μικρογεύματα” βασισμένα όλα σε πρωτότυπες συνταγές της Αμαλίας εμπνευσμένα από την Ελληνική παράδοση, όπως η φάβα ή από τις επιμέρους κουζίνες του κόσμου, όπως τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Κάθε βαζάκι ετοιμάζεται με πολλή αγάπη και έτσι ο καταναλωτής πάιρνει στο κουτάλι, στο πιάτο και στην κουζίνα του ένα κομμάτι από το εργαστήριό μας. Τα προϊόντα παρασκευάζονται με τον παραδοσιακό τρόπο, χειροποίητα σε όλες τις φάσεις τους, σε μεγάλες κατσαρόλες και όχι σε βιομηχανικούς βραστήρες. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η ανάδειξη των αρωμάτων μιας άλλης αγαπημένης εποχής.

Η σειρά μικρογεύματα αποτελείται από 5 προϊόντα: καραμελωμένα κρεμμύδια, σάλτσα κόκκινης πιπεριάς -όσο πρέπει γλυκιά και καυτερή-, σάλτσα κολοκύθας με μουστάρδα, κάρυ και τζίντζερ, φάβα Σχοινούσας μαγειρεμένη και φάβα Σχοινούσας με καραμελωμένα κρεμμύδια.

Ένα επίσης από τα ατού της εταιρείας είναι η επιτυχής συνεργασία με άλλους παραγωγούς για τη δημιουργία κοινών προϊόντων, όπως για παράδειγμα με τον παραγωγό φάβας από το μικρό νησί των μικρών κυκλάδων, τη Σχοινούσα.

Όλα τα προϊόντα μας, έχουν δίγλωσση ετικέτα, Ελληνικά και Αγγλικά, πίνακα διαθρεπτικής ανάλυσης σε συνεργαζόμενο πιστοποιημένο εργαστήριο. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι να πιστοποιηθεί το εργαστήριό μας με Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ISO – HACCP).

Το 2016 συμμετείχαμε για πρώτη φορά σε διαγωνισμό τροφίμων και ποτών olymp awards με τη σειρά μικρογεύματα και προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:

– καραμελωμένα κρεμμύδια κέρδισε χρυσό μετάλλιο και διακρίθηκε στα 20 καλύτερα προϊόντα του διαγωνισμού

– γλυκόξινη σάλτσα κολοκύθας με κάρυ κέρδισε χάλκινο μετάλλιο

– φάβα Σχοινούσας με καραμελωμένα κρεμμύδια κέρδισε χάλκινο μετάλλιο

Μέσα στο 2017 αναμένονται να βγουν 3 νέα προϊόντα που θα συμπληρώσουν τον κατάλογο με τα μικρογεύματα. Προς το παρόν κυκλοφορούν πιλοτικά και δοκιμαστικά στο κοινό της Χαλκίδας, αλλά και σε εκθέσεις που λαμβάνουμε μέρος εντός Ελλάδος.

Η επιλογή των προμηθευτών είναι πολύ προσεκτική, τον κάθε έναν από τους οποίους  συναντάμε στο χωράφι του κυρίως στην Εύβοια (για εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας λόγω μεταφορικών). Σε όποια προϊόντα αδυνατεί να μας καλύψει η Εύβοια η αναζήτηση γίνεται πρώτα εντός της περιφέρειας και στη συνέχεια σε πανελλαδικό επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε άριστη ποιότητα σε πολύ καλές τιμές και προστασία του περιβάλλοντος.

Τα προϊόντα μας είναι διαθέσιμα σε όλη την Ελλάδα (περίπου 70 καταστήματα) με ένα δίκτυο που συνεχώς αναπτύσσεται. Περίπου 20 επαγγελματικές κουζίνες κυρίως στη Χαλκίδα και στην Αθήνα χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας και ο εξαγωγικός χαρακτήρας είναι επίσης αναπτυσσόμενος με 3 χώρες να διακινούν τα προϊόντα μας (Σουηδία, Γερμανία και Ολλανδία).

 

Νιώθουμε την ανάγκη να τονίσουμε ότι το όνειρο των ανθρώπων που απαρτίζουν την ομάδα μας και επένδυσαν σε αυτή την ιδέα είναι να δημιουργήσουμε μία μεγαλύτερη μονάδα, που θα κάνει γνωστό τον τόπο μας διεθνώς και παράλληλα να προσφέρουμε σε όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας εργασία για να μπορούν να δημιουργούν μαζί με εμάς ένα καλύτερο αύριο… με σεβασμό στη  φύση, στον άνθρωπο και στις ανάγκες του, με πολλή αγάπη και μεράκι για την ελληνική διατροφή!

 

Amali Kerasmata is the realization of the ideas and the philosophy of the company’s founder and owner, Amalia Birtsa. The basic principle underlying this philosophy is our commitment to freely offering the best of what we make, with great care and love.

The company is located in Halkida, in one of the most central shopping streets of the city. In our food preparation establishment, there is also a small grocery/food store where visitors can taste and purchase daily fresh sweets, jams, biscuits and cereal bars, handmade by Amalia, along with other excellent products from the prefectures of Evia and Fthiotida (where Amalia comes from). We also run an online shop with detailed descriptions and high quality photos of the products on offer.

Amali Kerasmata started with the production of fruit vinegars, which involves adding fruit to the vinegar and properly processing it. Amalia follows the traditional recipes, adding her own personal touch so that the best result can be achieved. The flavours presently available are: strawberry, cornus, fig, pomegranate, blackberry (red fruit), quince, peppermint (white fruit),  and the list is constantly growing. The fruits used in these vinegars are mainly wild, carefully selected and picked by Amalia and her family.

 There is also a wide range of snacks on offer, the recipes for which have been devised by Amalia herself with a nod to Greek tradition, such as fava beans, or inspired by world cuisine, such as caramelised onions.  Every single snack pot is prepared with great care and attention in the traditional way. All our products are handmade in every production stage, cooked in pots and not in industrial boilers, thus ensuring the preservation of the original flavours and the continuation of the rich Greek tradition.

The snack series called “micro meals” comprises 5 products: Caramelised Onions, red pepper chutney with chili (mild), sweet and sour Pumpkin Sauce with mustard, curry and ginger, Fava Shoinousas and Fava Shoinousas with caramelised onions.

We also create products in collaboration with other local producers, such as a major fava producer on a small Cyclades island, Shoinousa.

All our products feature bilingual labels (Greek and English) and nutritional analysis charts, created in cooperation with certified food analysis laboratories. Our company will soon be certified according to ISO-HACCP Food Safety Management System.

In 2016, Amali Kerasmata participated for the first time in the Olymp Awards food and drinks/beverages competition with the “Mikrogevmata” product series and the results were as follows:

– Caramelised Onions: Golden Medal, distinction as one of the 20 best products in the competition.

– Sweet and Sour Pumpkin Sauce: Bronze Medal.

– Fava Shinousas with caramelised onions: Bronze Medal.

3 new products are expected to come out in 2017, completing the “Mikrogevmata” series. For the time being, they are being tested in the local market of Halkida and in food exhibitions around Greece.

We choose our suppliers carefully, meeting them in person in their location and inspecting their fields, most of which are located in Evia. In this way, the costs involved (eg transport) are kept low, which is reflected in the retail prices. If some products cannot be found in Evia, we systematically search for them firstly in other nearby areas in the prefecture of Sterea Ellada and then in the rest of the country. In this way, we secure excellent quality in the lowest prices possible, contributing at the same time to the protection and the preservation of the environment.

Our products are nationally available in at least 70 spots and this retail network is constantly growing. Approximately 20 restaurants mostly in Athens and Halkida use our products and we export to 3 countries (Sweden, Germany and the Netherlands).

Our plans for the future include the creation of a larger production unit, which will help us achieve the goals of making our land globally better-known and offering employment to as many people as possible.

We strongly believe that working together with respect for nature, the people’s needs and the Greek tradition, will help in the creation of a better future for all.

Διαβαστε Περισσοτερα

Σημεία Πώλησης

  1. Χαλκίδα – Κτήμα Αβαντίς, Μύτικας 22210-55350
  2. Χαλκίδα – Φούρνος Μιτάφη, Εθνικής αντιστάσεως 97 Αρτάκη
  3. Χαλκίδα – Κυπαρίσσι Μεσσαπίων, στην Ταβέρνα «Μπακακάκια»
  4. Αθήνα – ΠανΓαία παντοπωλείο, Αλ. Παναγούλη 15, Ηλιούπολη
  5. Αθήνα – Άρωμα Κανέλλας, κατάστημα υγιεινής διατροφής, Πρωτεσιλάου 97, Ίλιον
  6. Αθήνα – Κρεοπωλείο Αντώνιος Ιακωβίδης, Χρ. Σμύρνης Αγ. Ελευθέριος
  7. Αθήνα – Γεύση Ελλάδος Θησαυροί, παντοπωλείο, Γούναρη 10, Πειραιάς
  8. Αθήνα – Παραδοσιακό παντοπωλείο η σέσουλα της γειτονιάς, Πίνδου 14, Ν. Φιλαδέλφεια
  9. Αθήνα – Κατάστημα BioArt, Λ. Τατοϊου 122, Ν. Ερυθραία
  10. Αθήνα – Παντοπωλείο Nora’s Deli, Αναγνωστοπούλου 11, Κολωνάκι
  11. Θεσσαλονίκη – Το παντοπωλείον της Θεσσαλονίκης, Κομνηνών 12
  12. Θεσσαλονίκη – Παντοπωλείον Κοσμάς, Βασιλέως Ηρακλείου 26
  13. Αμφίκλεια – Οπωροπαντοπωλείον Φρουτοπία, Εθν. Αντιστάσεως 7, κεντρική πλατεία
  14. Πάρος – Ελαία και σίτος, Παροικιά παλαιά πόλη
Διαβαστε Περισσοτερα

Επικοινωνηστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο