ARBOR BEATA

Λέχαιο - Κόρινθος - ΕΛΛΑΔΑ +30. 6937064734 info@arborbeata.com
Επικοινωνήστε
με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Ιστορία

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ARBOR BEATA παράγεται από άγουρες ελιές βιολογικής καλλιέργειας των ποικιλιών κορωνέικη και μανάκι.

Δύο νέοι μηχανικοί (Μιχάλης Παχνός / χημικός μηχανικός και Νίκος Παπαφιλίππου / μηχανικός περιβάλλοντος), συνεργαστήκαμε από το 2008 σε ένα κοινό passion project, παράλληλα με τις κύριες εργασίες μας, για να αναβιώσουμε την κοινή αγροτική μας κληρονομιά και να δημιουργήσουμε ένα νέο βιολογικό ελαιώνα στο Λέχαιο Κορινθίας, προκειμένου να προσφέρουμε ένα μοναδικό ελαιόλαδο στην οικογένεια και τους φίλους μας.

Στις αρχές του 2009, καθαρίσαμε τον παλιό πορτοκαλεώνα, φυτέψαμε νέες ελιές και από τότε κλαδεύουμε και καλλιεργούμε βιολογικά τον ελαιώνα δημιουργώντας μοναδικούς δεσμούς με κάθε δέντρο του κτήματος μας.

Το 2012, τα δέντρα καρποφόρησαν για πρώτη φορά, συλλέξαμε τους καρπούς με τους φίλους μας και παρήγαμε ένα μοναδικά γευστικό ελαιόλαδο που μας επιβράβευσε για τις προσπάθειές μας, δίνοντας μας κίνητρο για να βελτιώσουμε περαιτέρω την παραγωγή μας στο μέλλον. Τον καρπό τον συλλέγουμε χειρωνακτικά, τον αποθηκεύουμε σε μικρά πλαστικά τελάρα και τον ελαιοποιούμε αυθημερόν σε χαμηλές θερμοκρασίες και σύντομους χρόνους παραμονής στους μαλακτήρες.

Συλλογή

Πιστεύοντας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελιάς και τις ανεξερεύνητες δυνατότητες του ελαιολάδου, συμμετείχαμε από το 2012 σε πολλαπλά σεμινάρια για την καλλιέργεια της ελιάς, το κλάδεμά, τις βέλτιστες μεθόδους ελαιοποίησης, τη γευσιγνωσία ελαιόλαδου και από το 2015 ο Μιχάλης έχει πιστοποίηση από τον Ιταλικό Εθνικό Οργανισμό Γευσιγνωστών Ελαιολάδου (ONAOO – Organizzazione Nazionale Assaggiatori Olio di Oliva).

Η συγκομιδή του 2015, έδωσε ένα μοναδικό αγουρέλαιο, έντονα πράσινο, φρουτώδες, πικάντικο, πικρό, εξαιρετικά χαμηλής οξύτητας με ισορροπημένα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, που ανήκει την άτυπη κατηγορία του Ultra Premium εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.

2017

  • London Olive oil Competitions 2017, GOLDEN HEALTH CLAIM AWARD
  • London Olive oil Competitions 2017, BRONZE QUALITY AWARD
  • New York International Olive Oil Competition 2017, SILVER AWARD
  • BIOL 2017, EXTRAGOLD MEDAL
  • Athena International Olive Oil Competition 2017, SILVER AWARD

2016

  • London Olive oil Competitions 2016, SILVER QUALITY AWARD
  • Olive Japan 2016, SILVER AWARD
  • DOMINA International Olive Oil Competition, SILVER AWARD

 

About

ARBOR BEATA is an organic, superior quality, extra virgin olive oil produced only by mechanical means (without heat or chemicals) from “Koroneiki” and “Manaki” unripe olives.

ARBOR BEATA is the result of our efforts, the efforts of two young engineers (Michalis Pachnos / chemical engineer and Nikos Papafilippou / environmental engineer) that are working together since 2008 in a common passion project, along with our “day” jobs, to revive and reboot our common inherited by our grandparents rural property and create a new organic olive grove in Corinth, Greece, in order to offer a unique olive oil to our family and friends.

In early 2009, we cleared the old orange grove, planted young olive trees and since then we prune and cultivate organically our estate and so, we have created unique links with every tree of our olive grove.

In 2012, the trees came to fruition for the first time, we collected our first olives with our friends and we produced a delicious olive oil rewarding our efforts and motivating us to improve even more our production in the future. The olives are hand-picked, temporally stored in small plastic crates and processed the same day, for short time, in low temperatures malaxers.

Harvesting

Through our efforts in cultivating and pruning our olive grove and producing a delicious olive oil, we started exploring the unique potential of this wonderful tree and “fruit juice”. We also participated since 2012 in multiple seminars on olive growing, pruning, state-of-the-art methods of oil extraction, tasting of olive oil and since 2015 Michalis is certified by the Italian National Organization of Olive Oil Tasters (ONAOO – Organizzazione Nazionale Assaggiatori Olio di Oliva).

The harvest of 2015 gave a unique olive oil, from early harvested unripe olives, vivid green, fruity, pungent, bitter, with extremely low acidity and well balanced organoleptic characteristics. ARBOR BEATA may be considered as an “Ultra-Premium” organic virgin olive oil.

 

Διαβαστε Περισσοτερα

Επικοινωνηστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο