ΑΒΕΑ »Ανατολή»

Αγροκήπιο, Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου Χανιά, Κρήτη, Ελλάδα, Τ.Κ. 73100 +30. 28210 96071 +30. 28210 96072 +30. 28210 96073 abea@abea.gr
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Η ΑΒΕΑ – Ανώνυμος Βιομηχανική Εταιρία “Ανατολή”, όπως θα τη θυμούνται ίσως οι γηραιότεροι – ιδρύθηκε το 1889 στα Χανιά της Κρήτης και είναι η αρχαιότερη ελαιουργική βιομηχανία στην Ελλάδα. Σήμερα έχει παρουσία σε πολλούς τομείς δραστηριότητας:

Τυποποίηση και εμπορία κρητικού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, ελαιόλαδου και πυρηνελαίου
Παραγωγή και εμπορία σαπουνιών από λάδι ελιάς
Εξευγενισμός (ραφινάρισμα) ελαιόλαδων και πυρηνελαίων
Επεξεργασία του ελαιοπυρήνα για παραγωγή ακατέργαστου πυρηνελαίου και πυρηνόξυλου.
Φιλοσοφία μας, ο σεβασμός στη γη και στους ανθρώπους της. Στόχος μας μια παραγωγή με ορθές γεωργικές πρακτικές που να σέβεται το περιβάλλον και να εξασφαλίζει αειφόρο ανάπτυξη στον τόπο. Προϋπόθεση η στενή συνεργασία με επιλεγμένους τοπικούς παραγωγούς που εφαρμόζουν πρότυπα ολοκληρωμένης διαχείρισης στις καλλιέργειες τους.
Όραμα μας ν’ αποτελέσουμε την πρώτη επιλογή για όσους επιθυμούν ένα παραδοσιακό, ποιοτικό και αγνό προιόν και να συνεισφέρουμε στη διάδοση της κρητικής διατροφής σε κάθε γωνιά του κόσμου. Μιας διατροφής βασισμένης στην πλούσια θρεπτική αξία του εξαιρετικού παρθένου κρητικού ελαιολάδου. Ενός ελαιολάδου που η απαράμιλλη γεύση και το άρωμά του οφείλονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εδάφους, την υψηλή ηλιοφάνεια και το ξηρό κλίμα που επικρατεί στο νησί της Κρήτης, και βέβαια στην αγάπη του Κρητικού για την ελιά της Κρήτης.

Διαβάστε Περισσοτερα

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο