Corphes

Σεφέρη 129 - Λάρισα 41221 - ΕΛΛΑΔΑ +30. 24105 52220 F. +30. 24105 52220 info@corphes.gr
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Σχετικά με εμάς

Σε ένα μωσαϊκό από ορεινούς όγκους, παρθένα εδάφη και δασικές εκτάσεις, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε ένα όραμα ετών, αξιοποιώντας την προσωπική μας κληρονομιά.
Η τεράστια βιοποικιλότητα της περιοχής, η ερήμωση των “δικών μας” ορεινών τόπων και η νέα προοπτική στην Ελλάδα της κρίσης, μας ώθησε στην πραγμάτωση των σκέψεών μας.
Δύο νέοι με κοινά χαρακτηριστικά και στόχους, ευαισθητοποιούμενοι από την απαξίωση του πρωτογενούς τομέα, αποφάσισαν να “επενδύσουν” την αγάπη τους για τη γη και τη φύση σε ένα πρωτοποριακό, εξωστρεφές εγχείρημα.
Έτσι γεννήθηκαν οι “CORPHES”.
 

Αρχική ιδέα

Η ιδέα μας ξεκίνησε έχοντας ως κινητήριο άξονα την μοναδικότητα ενός εκπληκτικού μικροκλίματος, τη γη που πέρασε στα χέρια μας μετά από έναν αιώνα αγρανάπαυσης ,και τις γνώσεις αλλά και το μεράκι των ανθρώπων του χωριού.
Η υποβάθμιση από τον άνθρωπο ενός ιδιαίτερου οικοσυστήματος, η πλούσια χλωρίδα και ο μεγάλος όγκος αυτοφυών και ενδημικών φυτών, αρκούσαν για να ξεκινήσουμε την καλλιέργεια μοναδικών βότανων και φρούτων σε διαφορετικούς ορεινούς όγκους και να προχωρήσουμε στην παραγωγή ιδιαίτερων γαλακτοκομικών προϊόντων.
 

Μέθοδος παραγωγής

Η αγάπη μας για τη γη και την φυσική καλλιέργεια, όρισε τις μεθόδους παραγωγής μας.
Εφαρμόζοντας σύστημα ολοκληρωμένης διαχείριση με αυστηρά βιοδυναμική προσέγγιση, χωρίς προσθήκες και επεμβάσεις , καλλιεργούμε και παράγουμε μοναδικά προϊόντα γης.
Κύριο μέλημά μας η απουσία επεξεργασίας, η χειρονακτική εργασία και η βελτίωση του εδάφους μόνο με την προσθήκη κομπόστ από ζώα ελευθέρας βοσκής στη γη που καλλιεργούμε για την αύξηση της γονιμότητάς της και την ισορροπημένη θρέψη των φυτών.
Η συγκομιδή των φυτών και των φρούτων γίνεται χωρίς τη χρήση μηχανικών μέσων, κάτω από τις ιδανικότερες συνθήκες , με μοναδικό σκοπό τον «εγκλωβισμό» των αρωμάτων και των θρεπτικών συστατικών τους.
Η άρδευση γίνεται μόνο εκεί που χρειάζεται, επιλεκτικά και η αποξήρανση πραγματοποιείται απολύτως φυσικά, σε πλίνθινες αποθήκες του περασμένου αιώνα .
Συσκευάζονται και αποθηκεύονται σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές και καταλήγουν σε επιλεγμένα σημεία σε ολόκληρο τον κόσμο.
 

Φιλοσοφία

Η φιλοσοφία μας βασίζεται στο φυσικό τρόπο καλλιέργειας της γης και στη διαχείριση των πόρων της φύσης από τον άνθρωπο, όπως συνέβαινε και με τους προγόνους μας.
Τα χωράφια μας ήταν και παρέμειναν ενταγμένα σε δασικές εκτάσεις, δίπλα από κέδρους , έλατα, πεύκα και αγριοτριανταφυλλιές. Η αλληλεπίδραση της πανίδας με τις εκτάσεις φύτευσης, μας ώθησε σε ήπιες μορφές περίφραξης και η διατήρηση του οικοσυστήματος ήταν για εμάς προτεραιότητα.
Επιλέξαμε ορεινούς όγκους που ήδη ευδοκιμούν τα αντίστοιχα φυτά και ξαναδώσαμε “ζωή” σε κομμάτια γης που ήταν απαξιωμένα. Με ήπια και συνετή διαχείριση, έχουμε ως σκοπό την ανάδειξη της ορεινής φυσικής καλλιέργειας, καθώς και τη διάσωση των ποικιλιών που τείνουν προς εξαφάνιση.
Εφαρμόζοντας όλα αυτά, παράγουμε προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, αποσκοπώντας στη διεθνή αναγνώριση και ανάδειξή τους ως μοναδικά στο είδος τους.
 

Γιατί προϊόντα “CORPHES”

Το εύκρατο κλίμα της χώρας μας, οι αυξημένες ώρες ηλιακής ακτινοβολίας, τα παρθένα οικοσυστήματα, τα ιδιαίτερα σε συστατικά εδάφη μας, καθιστούν τη χλωρίδα του τόπου μας μεγάλη σε αριθμό και ιδιαίτερη σε χαρακτηριστικά.
Έχοντας αυτά ως βάση, επιλέγουμε να καλλιεργήσουμε σε εκτάσεις με μεγάλο υψόμετρο, σε γη που φαινόταν άγονη, με σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης, κάποια από τα πιο δυναμικά ενδημικά φυτά.
Στις “CORPHES” των Χασίων και Καμβουνίων όρων, ανάμεσα στην Πίνδο και τον Όλυμπο, παράγουμε τα υψηλότερης ποιότητας βότανα και φυτά, άρτια ενταγμένα στο φυσικό τους μικροκλίμα. Οι συχνοί βόρειοι άνεμοι, τα χαμηλά ποσοστά υγρασίας και οι μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας ημέρας και νύχτας, δίνουν στο μικροκλίμα της περιοχής μοναδικά χαρακτηριστικά.
Η έλλειψη ασθενειών των φυτών και ο τρόπος καλλιέργειάς τους αφενός, αλλά και οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις αφετέρου, χαρίζουν στα βότανα και στους καρπούς ανώτερη ποιότητα.
Η υψηλή συμπύκνωση των αιθέριων ελαίων στα βότανα και η ένταση των φρούτων μας αποτελεί τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα με τα αντίστοιχα των υπολοίπων χωρών τις μεσογείου, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου.
Διαβάστε Περισσοτερα

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο