E-LA-WON

Κρήτης 1, Παλλήνη - Αττική 15351 - ΕΛΛΑΔΑ +30. 210 600 1 555 +30. 6944 504 684 info@olivelawon.com
Επικοινωνήστε
με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Κοιτάξαμε πίσω… για να πάμε μπροστά…

Σκοπός μας…

  • να προσφέρουμε το E-LA-WON ανόθευτο ελαιόλαδο, όπως 3.500 χρόνια πριν,
  • να καλλιεργούμε την ελιά με ήπιους τρόπους, φιλικούς προς το περιβάλλον,
  • να μην επεμβαίνουμε στις διαδικασίες της φύσης,
  • να μην επιβαρύνουμε με φυτοφάρμακα και χημικά σκευάσματα το οικοσύστημα,
  • να εμπλουτίζουμε το έδαφος με τον παραδοσιακό τρόπο των παππούδων μας,
  • να σεβόμαστε το περιβάλλον και την αειφορία,
  • να αναδείξουμε τη Μεσογειακή διατροφή και να την κοινωνήσουμε σ’ όλους,
  • να μην εξαντλήσουμε τους φυσικούς πόρους και να παραδώσουμε υγιές και λειτουργικό το περιβάλλον στα παιδιά μας.

E-LA-WON,
το ίδιο λάδι από γενιά σε γενιά

Γευστική εμπειρία, αποτέλεσμα μακρόχρονης πείρας και τεχνογνωσίας, υπευθυνότητας και σεβασμού στον άνθρωπο-καταναλωτή, στο περιβάλλον, στη φύση. Αυθεντική γεύση, μυρωδιές αιώνων, απαραίτητο στο καθημερινό τραπέζι, τη σημερινή μαγειρική και ζαχαροπλαστική που απαιτεί ποιότητα πρώτων υλών και υγιεινή διατροφή.
Μυστικό επιτυχίας για δείγματα υψηλής γαστρονομίας, θησαυρός αιώνιων αιθέριων ελαίων, παρακαταθήκη υγείας, ασπίδα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ένα δώρο από τη φύση, ένα δώρο για τη φύση
Καλλιέργεια, Συγκομιδή, Ελαιοποίηση, Τυποποίηση

Όλα όπως παλιά, με απλό ανεπιτήδευτο τρόπο, χωρίς προσθήκες και προσμείξεις, όλα αγνά και συνάμα όλα σύμφωνα με τις σύγχρονες επιταγές που προσβλέπουν στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την αειφορία.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
Χώμα πλούσιο, χλωρή λίπανση, φυσική αποστράγγιση, ήπιοι χειμώνες, ηλιοφάνεια, ευεργετικό αεράκι, περιβάλλον χωρίς ρύπανση, κλάδεμα που δεν πληγώνει την ελιά, ελάχιστη άρδευση όλα σύμφωνα με την παράδοση και την πείρα των ειδικών

  • της ελαιοκομίας στο ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας,
  • του καθηγητή Ricardo Gucci του Πανεπιστημίου της Πίζας για το κλάδεμα,
  • του Β. Φραντζoλά, δοκιμαστή και συμβούλου ελαιολάδου, M. Sc. Food Pollicy στις καλλιεργητικές πρακτικές για επίτευξη υψηλής απόδοσης και παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου.

ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ
Λιομάζωμα στα μέσα του φθινοπώρου τότε που ο καρπός της ελιάς είναι πράσινος, πριν αρχίσει να βάφεται μωβ, τότε που όλοι οι χυμοί, οι μυρωδιές και οι θρεπτικές ουσίες είναι στην κορύφωσή τους με χειρωνακτικές μεθόδους, το ανθρώπινο χέρι τινάζει το κλαδί, μαζεύει, καθαρίζει, προστατεύει τον καρπό για να΄ ναι καλό το λάδι
Στο ελαιοτριβείο μεταφέρονται αμέσως οι χυμώδεις ελιές μέσα σε πλαστικά κιβώτια και την ίδια μέρα αρχίζει η ελαιοποίηση.

ΕΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ
Σύνθλιψη, μάλαξη, φυγοκέντρηση, διαχωρισμός, σε ψυχρή έκθλιψη με χρονικό εύρος μάλαξης της ελαιοζύμης 30 λεπτά, ώστε να παραχθεί υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο πλούσιο σε άρωμα και πολυφαινόλες και πολύ χαμηλές οξύτητες .
Η εξαίρετη κατάσταση του καρπού κατά τη συλλογή, οι απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες σύνθλιψης και ελαιοποίησης, οι άριστες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας κατά την ψυχρή έκθλιψη του προϊόντος, εγγυώνται λάδι, ανώτερο ποιοτικά.
Όλα σύμφωνα με τις υποδείξεις του πρωτοπόρου καθηγητή του πανεπιστημίου της Perugia M. Sevrili.

ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ
Μεταφορά σε ανοξείδωτες δεξαμενές δημιουργώντας συνθήκες ελάχιστης οξυγόνωσης με ταυτόχρονη εισαγωγή αζώτου για την αποφυγή ανεπιθύμητων ενζύμων και διασφάλιση των χαρακτηριστικών του ελαιολάδου όπως τη στιγμή που παράγεται. Εμφιάλωση άμεση.
Τυποποίηση σε χώρο πλήρως εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Εφαρμογή των κανόνων και οδηγιών του ISO 22000:2005 και τήρηση αυστηρών συνθηκών υγιεινής που διασφαλίζουν στο ακέραιο όλα τα ποιοτικά στοιχεία του προϊόντος.
Μπουκάλι απλό και απέριττο σε χρώμα πράσινο, ασπίδα προστασίας για το περιεχόμενο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι, σαν σε προθήκη μουσείου.

E-LA-WON
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με άρωμα ελιάς που μόλις κόπηκε…

  • στο στόμα λεπτή και πικάντικη γεύση αμύγδαλου, με ελαφρά πικρή επίγευση αγουρέλαιου, καθώς το λιομάζωμα γίνεται όταν οι ελιές βάφονται με το καλύτερό τους χρώμα, το χρυσοπράσινο,
  • λαμπερό πράσινο χρώμα, δηλωτικό της πλούσιας πυκνότητας σε θρεπτικά συστατικά και της επεξεργασίας σε ήπιες συνθήκες,
  • υψηλή ποσότητα σε πολυφαινόλες, ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη, που συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες.
  • κορωνέικης ποικιλίας,
  • αποτέλεσμα εξαγωγής «εν ψυχρώ»,
  • θαυμάσιες οργανοληπτικές ιδιότητες,
  • χαμηλή οξύτητα
  • στη μύτη κυριαρχούν φρουτώδη αρώματα φύλλων ντομάτας και ανθού λεμονιάς,

 

 

Διαβαστε Περισσοτερα

Επικοινωνηστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο