Etolea

Μύλος Σέλου - Αγρίνιο 30100 - ΕΛΛΑΔΑ +30. 6978894592 info@etolea.com
Επικοινωνήστε
με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Όραμα

Ο σπόρος για το etolea έπεσε σε γη γόνιμη. Σε χώματα δικά μας. Σκαμμένα με αγάπη και μόχθο. Χώματα που μεγαλώνουν αιώνες τώρα το μεγαλύτερο δώρο της ελληνικής γης, την ελιά. Μετά από διαρκή και επίμονη αναζήτηση για κορυφαία ποιότητα και βάζοντας την προσωπική μας φροντίδα σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας, της συλλογής, της παραγωγής και της τυποποίησης, γεννήθηκε το etolea. Ένα ελαιόλαδο με γεύση που φέρνει στο μυαλό την παλιά, απείραχτη Ελλάδα, τις δεμένες οικογένειες και το σεβασμό στους κανόνες της φύσης.

Αυτό το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, το φυλάξαμε σε έναν περιέκτη με ιδανικό σχήμα και ξεχωριστό σχεδιασμό. Ένα μπουκάλι etolea κλείνει μέσα του τη γεύση του τόπου μας. Αυθεντική και καλά φυλαγμένη, θα κερδίσει τη θέση που της αξίζει. Στην καρδιά και στο τραπέζι σας.

Αυτή, τη «δική» μας γεύση μοιραζόμαστε απλόχερα μαζί σας. Γιατί αυτή η γεύση είναι η προίκα του ιερού καρπού για όλους εμάς. Το δώρο της ελιάς. Φορτωμένο με αρετές στο πέρασμα των αιώνων, πάντα θα το ταυτίζουμε με τη γνώση, την αφθονία, τη σοφία, την υγεία, τη δύναμη και την ομορφιά.

Οικογένεια Ξανθόπουλου

Το λιοστάσι μας, ένας μικρός παράδεισος στην Αιτωλική γη, ήταν αρχικά ένα όνειρο για διαφυγή από την αστική καθημερινότητα. Μαζί με αυτό, όμως, καλλιεργήθηκε και η ιδέα για την παραγωγή ενός εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.

Ο Κώστας, πολιτικός μηχανικός, σχεδίασε με μεθοδικότητα το όραμα για ένα άριστης ποιότητας και μικρής παραδοσιακής παραγωγής προϊόν με έντονα χαρακτηριστικά προσωπικής και οικογενειακής φροντίδας. Τα 20 χρόνια εμπειρίας στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον ενίσχυσαν την προσπάθεια δημιουργίας ενός προϊόντος που συνδυάζει τόσο τον τόπο προέλευσης όσο και την ποιοτική υπεροχή του.

Η Αρετή, καθηγήτρια φιλόλογος, «μοιράστηκε» το όραμα και ανάλαβε την υλοποίησή του μέσα από σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης, ακολουθώντας όλες τις προδιαγραφές που απαιτούσε η ολοκλήρωσή του, όπως και την εξασφάλιση ISO 22000:2005 για το σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Οι κόρες τους, Μαρία και Πηνελόπη αγκάλιασαν και στήριξαν με νεανικό σθένος και φρέσκιες ιδέες τη συνολική προσπάθεια.

Μία οικογενειακή υπόθεση που στόχο έχει να φτάσει σε κάθε τραπέζι. Σε κάθε πιάτο που αγαπά την ποιότητα και την αυθεντική γεύση. Να γίνει συστατικό κάθε «ευ» συνταγής.

Αυτή είναι η ιδέα πίσω από το etolea. Είναι ο κόπος, η επιμονή και η ακούραστη προσπάθεια. Είναι ο λόγος για να απλώσετε το χέρι σε μία συσκευασία etolea και να μοιραστείτε μαζί μας τη χαρά της επιστροφής στο καλό ελαιόλαδο.

Η Γη μας

Ανάμεσα σε γη και ουρανό. Η Αιτωλία, προικισμένη με τον ποταμό Αχελώο, ο οποίος στην αρχαιότητα λατρευόταν από τους προγόνους μας σαν θεός, είναι ένας τόπος ευλογημένος. Φορτισμένος με αληθινές ιστορίες και μύθους που τα όρια τους μπλέκονται αφήνοντας τη λογική να ακουμπά στη φαντασία.

Η προσπάθεια των αρχαίων Αιτωλών να δαμάσουν τα ορμητικά νερά του Αχελώου, του σπουδαιότερου θεού όλων των ορμητικών νερών, και να τα χρησιμοποιήσουν για το πότισμα της γης γέννησε πολλές και υπέροχες ιστορίες.

H πιο γνωστή είναι αυτές είναι η πάλη του Αχελώου με τον Ηρακλή για χάρη της Δηιάνειρας. Στη μάχη που έγινε, παρά τις συνεχείς μεταμορφώσεις του ποταμού, ο Ηρακλής κατάφερε να κόψει το δεξί του κέρατο του Αχελώου, όταν αυτός είχε μεταμορφωθεί σε ταύρο, και να τον νικήσει.

Ο νικημένος θεός του έδωσε το κέρας της Αμάλθειας που συμβολίζει την αφθονία και την ευημερία. Ο μύθος ερμηνεύει τις συνεχείς προσπάθειες των κατοίκων να τιθασεύουν την ορμή του ποταμού για να ποτίζουν την καρπερή γη (κέρας της αμάλθειας), περιφράσσοντάς τον με μεγάλα έργα τα οποία άλλαζαν την ροή του (συμβολισμός των συνεχών μεταμορφώσεων του ποταμού).

Σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, ο οποίος εξακολουθεί μέχρι σήμερα να μας χαρίζει τους καλύτερους καρπούς του, με κορυφαίο αυτόν της ελιάς , βρίσκεται το λιοστάσι μας. Στη θέση Μύλος Σέλλου, 7 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Αγρινίου, μεγαλώνουμε τον καρπό που μας δίνει το etolea.

 

Vision

The seed for Etolea fell on fertile land. Our land. Land that has been cultivated with love and toil. Our soil has nurtured for centuries one of the biggest assets of Greece, the olive tree. Our long and persistent research for high quality along with our willingness to cultivate, produce and standardize are what has made Etolea the product it is today. The first impressions that come to mind after tasting Etolea are the flavor of traditional and authentic Greece, the sense of tightly-knit families as well as respect for nature. Our extra virgin olive oil, Etolea was named after wordplay between the word Etolia (our homeland) and the word olea (olive in Latin).

Our long and persistent research for high quality along with our drive to cultivate, produce and standardize are what has made Etolea the product it is today. The first memories that come to mind after tasting Etolea are the flavor of traditional and authentic Greece, the sense of tightly-knit families as well as respect for nature.

We generously share the special flavor of Etolea with you, because its taste is a gift from its holy seed for all of us. The gift of the olive. Greek olive trees have been endowed with special virtues for centuries and we will always identify it with knowledge, wisdom, health, power, abundance and beauty till the end of time.

Xanthopoulos Family

Our olive grove, a small piece of heaven in the Etolian countryside, was initially a dream to escape from the urban routine. Consequently, however, it is where we developed the startup idea to produce an extra virgin olive oil.

Costas, who is a civil engineer, painstakingly created the vision of a premium quality product, utilizing small scale traditional production methods in which a sense of personal and family care was prominent. His 20 years of experience in the modern business world enhanced his effort to create a product that combines its origins as well as its excellence.

Areti, an ancient Greek philologist, shared the vision and took charge of its implementation through an efficient organization system, ensuring that the product complied with all the regulatory standards required, such as meeting the requirements of the ISO 22000:2005 for the management of food safety and quality.

Their daughters, Mary and Penelope encouraged the family effort and supported their parents with a bold, youthful outlook and fresh ideas.

A family proposition that aims to reach every table and every dish prepared with the love of quality and original taste. It aims to become the secret ingredient in every well-made recipe.

This is the idea behind Etolea. It is toil, persistence and tireless endeavor. It is the reason your hand reaches for an Etolea product and shares with us the joy of returning to the taste of good olive oil.

Our land

Between earth and sky. Etolia, gifted with the river Achelous, which was worshipped as a god by our ancestors during ancient times, is a blessed land. Our land is full of true stories that intertwine with myths, allowing reason to blur its limitations in the realm of the imagination.The ancient Etolians’ efforts to tame the rushing waters of the river Achelous, mythologized as the greatest river god, for agricultural use, gave birth to numerous, exquisite stories.The best-known tale of them all is the one depicting the fight between the river Achelous and Hercules, for the hand of Deianira.

During the battle, despite the continuous magical transformations of the river, Hercules managed to cut off the right horn of Achelous while he was transformed into a bull and earn the victory.The defeated god gave him the horn of Amalthea, a symbol of abundance and prosperity. The myth reflects the continuous efforts of the ancient Etolians to tame the surge of the river to water their fertile land (The Horn of Amalthea), by damming the river with great projects that changed its flow (which symbolizes the constant transformations of the river).In this blessed land, which continues till today to gift us with its best fruits, of which the olive is the leading, you can find our olive grove. Located in Milos Sellou, 7 kilometers away from the city of Agrinio, we grow the olives that provide us with Etolea.

Διαβαστε Περισσοτερα

Επικοινωνηστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο