Etolea

Μύλος Σέλου - Αγρίνιο 30100 - ΕΛΛΑΔΑ E: info@etolea.com http://www.etolea.com
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό Etolea

Όραμα

Ο σπόρος για το etolea έπεσε σε γη γόνιμη. Σε χώματα δικά μας. Σκαμμένα με αγάπη και μόχθο. Χώματα που μεγαλώνουν αιώνες τώρα το μεγαλύτερο δώρο της ελληνικής γης, την ελιά. Μετά από διαρκή και επίμονη αναζήτηση για κορυφαία ποιότητα και βάζοντας την προσωπική μας φροντίδα σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας, της συλλογής, της παραγωγής και της τυποποίησης, γεννήθηκε το etolea. Ένα ελαιόλαδο με γεύση που φέρνει στο μυαλό την παλιά, απείραχτη Ελλάδα, τις δεμένες οικογένειες και το σεβασμό στους κανόνες της φύσης.

Αυτό το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, το φυλάξαμε σε έναν περιέκτη με ιδανικό σχήμα και ξεχωριστό σχεδιασμό. Ένα μπουκάλι etolea κλείνει μέσα του τη γεύση του τόπου μας. Αυθεντική και καλά φυλαγμένη, θα κερδίσει τη θέση που της αξίζει. Στην καρδιά και στο τραπέζι σας.

Αυτή, τη «δική» μας γεύση μοιραζόμαστε απλόχερα μαζί σας. Γιατί αυτή η γεύση είναι η προίκα του ιερού καρπού για όλους εμάς. Το δώρο της ελιάς. Φορτωμένο με αρετές στο πέρασμα των αιώνων, πάντα θα το ταυτίζουμε με τη γνώση, την αφθονία, τη σοφία, την υγεία, τη δύναμη και την ομορφιά.

Οικογένεια Ξανθόπουλου

Το λιοστάσι μας, ένας μικρός παράδεισος στην Αιτωλική γη, ήταν αρχικά ένα όνειρο για διαφυγή από την αστική καθημερινότητα. Μαζί με αυτό, όμως, καλλιεργήθηκε και η ιδέα για την παραγωγή ενός εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.

Ο Κώστας, πολιτικός μηχανικός, σχεδίασε με μεθοδικότητα το όραμα για ένα άριστης ποιότητας και μικρής παραδοσιακής παραγωγής προϊόν με έντονα χαρακτηριστικά προσωπικής και οικογενειακής φροντίδας. Τα 20 χρόνια εμπειρίας στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον ενίσχυσαν την προσπάθεια δημιουργίας ενός προϊόντος που συνδυάζει τόσο τον τόπο προέλευσης όσο και την ποιοτική υπεροχή του.

Η Αρετή, καθηγήτρια φιλόλογος, «μοιράστηκε» το όραμα και ανάλαβε την υλοποίησή του μέσα από σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης, ακολουθώντας όλες τις προδιαγραφές που απαιτούσε η ολοκλήρωσή του, όπως και την εξασφάλιση ISO 22000:2005 για το σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Οι κόρες τους, Μαρία και Πηνελόπη αγκάλιασαν και στήριξαν με νεανικό σθένος και φρέσκιες ιδέες τη συνολική προσπάθεια.

Μία οικογενειακή υπόθεση που στόχο έχει να φτάσει σε κάθε τραπέζι. Σε κάθε πιάτο που αγαπά την ποιότητα και την αυθεντική γεύση. Να γίνει συστατικό κάθε «ευ» συνταγής.

Αυτή είναι η ιδέα πίσω από το etolea. Είναι ο κόπος, η επιμονή και η ακούραστη προσπάθεια. Είναι ο λόγος για να απλώσετε το χέρι σε μία συσκευασία etolea και να μοιραστείτε μαζί μας τη χαρά της επιστροφής στο καλό ελαιόλαδο.

Η Γη μας

Ανάμεσα σε γη και ουρανό. Η Αιτωλία, προικισμένη με τον ποταμό Αχελώο, ο οποίος στην αρχαιότητα λατρευόταν από τους προγόνους μας σαν θεός, είναι ένας τόπος ευλογημένος. Φορτισμένος με αληθινές ιστορίες και μύθους που τα όρια τους μπλέκονται αφήνοντας τη λογική να ακουμπά στη φαντασία.

Η προσπάθεια των αρχαίων Αιτωλών να δαμάσουν τα ορμητικά νερά του Αχελώου, του σπουδαιότερου θεού όλων των ορμητικών νερών, και να τα χρησιμοποιήσουν για το πότισμα της γης γέννησε πολλές και υπέροχες ιστορίες.

H πιο γνωστή είναι αυτές είναι η πάλη του Αχελώου με τον Ηρακλή για χάρη της Δηιάνειρας. Στη μάχη που έγινε, παρά τις συνεχείς μεταμορφώσεις του ποταμού, ο Ηρακλής κατάφερε να κόψει το δεξί του κέρατο του Αχελώου, όταν αυτός είχε μεταμορφωθεί σε ταύρο, και να τον νικήσει.

Ο νικημένος θεός του έδωσε το κέρας της Αμάλθειας που συμβολίζει την αφθονία και την ευημερία. Ο μύθος ερμηνεύει τις συνεχείς προσπάθειες των κατοίκων να τιθασεύουν την ορμή του ποταμού για να ποτίζουν την καρπερή γη (κέρας της αμάλθειας), περιφράσσοντάς τον με μεγάλα έργα τα οποία άλλαζαν την ροή του (συμβολισμός των συνεχών μεταμορφώσεων του ποταμού).

Σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, ο οποίος εξακολουθεί μέχρι σήμερα να μας χαρίζει τους καλύτερους καρπούς του, με κορυφαίο αυτόν της ελιάς , βρίσκεται το λιοστάσι μας. Στη θέση Μύλος Σέλλου, 7 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Αγρινίου, μεγαλώνουμε τον καρπό που μας δίνει το etolea.

Προϊόντα του παραγωγού Etolea θα βρείτε στις κατηγορίες: Ελαιόλαδο <100mlΠροτάσεις ΔώρουΕλαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο
Διαβάστε Περισσοτερα

Για πληροφορίες ή παραγγελίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Εμπορικού

    Όνομα *
    Επώνυμο *
    Email *
    Τηλέφωνο
    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.