Evonymon

Βαράκες-Καινούριο Χωριό, Μεθώνη - Μεσσηνία 24006 - ΕΛΛΑΔΑ E: info@evonymon.gr http://evonymon.gr
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό Evonymon

Η Εταιρεία

Με έδρα τις Βαράκες Μεσσηνίας, η εταιρεία «Evonymon» ιδρύθηκε το 2013 από τη φαρμακοποιό Σταυρούλα Ρόζου και το χημικό Νίκο Κρικέλη, με σκοπό να συμβάλλει στην παραγωγή και τυποποίηση αυθεντικά ελληνικών προϊόντων, όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα αρωματικά βότανα της ελληνικής υπαίθρου. Ο στόχος της εταιρείας είναι η συνεχής βελτίωση και η προαγωγή ποιοτικών ελληνικών προϊόντων, ενισχύοντας το ρόλο και τη συμβολή της μεσογειακής διατροφής στην υγεία. Η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2005.

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
Το κλίμα της Μεσσηνίας είναι μεσογειακό και ευνοεί την καλλιέργεια της Κορωνέικης ποικιλίας. Η εναλλαγή των πεδιάδων και των λόφων έχει ως αποτέλεσμα το διαφορετικό υπέδαφος και το μικροκλίμα να δίνουν ελαιόλαδα με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Οι ξερικές συνθήκες καλλιέργειας δίνουν ελαιόκαρπο με πλούσιο περιεχόμενο σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Επίσης, το χαμηλό υψόμετρο, λόγω των υψηλότερων θερμοκρασιών που επικρατούν, συμβάλλει στο σχηματισμό μεγαλύτερου φαινολικού φορτίου, δηλαδή μεγαλύτερης περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικές ενώσεις (Κυριτσάκης, 2007). Το κάθε βήμα στη διαδικασία παραγωγής, από την καλλιέργεια και τη συγκομιδή, την έκθλιψη, έως την τυποποίηση και τη συντήρηση γίνεται με τρόπο που να εξασφαλίζει τη διατήρηση των φαρμακευτικών ιδιοτήτων του ελαιόλαδου. Αυτό απαιτεί ιδιαίτερο χειρισμό όλων των σταδίων, από το δέντρο έως την τυποποίηση. Το ελαιόλαδο παράγεται με ψυχρή έκθλιψη εντός λίγων ωρών από τη συγκομιδή, από 100% κορωνέικη ποικιλία, γνωστή ως εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Με την ψυχρή έκθλιψη παραλαμβάνεται εξαιρετικής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο που διατηρεί τα ωφέλιμα διατροφικά χαρακτηριστικά του. Με το μικρό χρόνο αναμονής μεταξύ της συγκομιδής και της έκθλιψης ελαχιστοποιείται η αλλοίωση του καρπού που ξεκινά από τη στιγμή που απομακρύνεται από το δέντρο.

Στόχοι

Ο στόχος της εταιρείας είναι η αλλαγή παγιωμένων λανθασμένων τεχνικών, η συνεχής βελτίωση και εφαρμογή ορθών καλλιεργητικών συνηθειών και συλλογής του ελαιοκάρπου, καθώς και η προστασία του προϊόντος σε όλη τη διαδρομή του από το δέντρο έως τον τελικό περιέκτη. Το επιστημονικό υπόβαθρο των ιδρυτών της επιχείρησης καθώς επίσης και η συνεχής εκπαίδευση τους βοηθούν στην αξιολόγηση και την εκτίμηση των παραμέτρων που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου.

Αρωματικά Βότανα
Η εταιρεία παράγει επίσης, βότανα της ελληνικής γης, όπως ρίγανη, δυόσμο, δενδρολίβανο, δάφνη, ματζουράνα, βασιλικό, μέντα, φασκόμηλο, θυμάρι και λουίζα. Τα αρωματικά βότανα που χαρακτηρίζουν την ελληνική μας παράδοση καλλιεργούνται, συλλέγονται με το χέρι, πλένονται, ξηραίνονται προστατευμένα σε κλειστό χώρο με αφύγρανση και συσκευάζονται σε μεταλλικούς περιέκτες, οι οποίοι είναι ασφαλείς και διατηρούν αναλλοίωτα τα αρώματα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συσκευασίες Δώρων
Η εταιρεία έχει εμπλουτίσει την γκάμα των προϊόντων της με ιδιαίτερες συσκευασίες δώρων, που περιέχουν τα προϊόντα της μαζί με εξαιρετικά προϊόντα εκλεκτών παραγωγών. Οι συσκευασίες αυτές είναι ιδανικές για εταιρικά δώρα και για ταξιδιώτες, εφόσον μπορούν να μεταφερθούν με ασφάλεια στις αποσκευές.

Διαβάστε Περισσοτερα

Σημεία Πώλησης

Αττική

 • Drakoulis Open Project – Βασ. Παύλου 103, Βούλα – 2108355655
 • Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής – Σοφοκλή 1 και Αριστείδου 11- Αθήνα – 2103234612
 • Γεύση Ελλάδος Θησαυροί – Γούναρη 10 – Πειραιάς – 2104176282
 • Δια Ταύτα – Αδριανού 37 – Αθήνα – 2103212347
 • Bakaliko Fares – Φωκυλίδου 7β – Αθήνα – 2114054583
 • Κρέατα Φλώρινας- Δημήτρης – Α. Ιωάννου & Ελευθερίας 4, Αγία Παρασκευή – 2106090010
 • “Κάρυστος” Κρεοπωλείο – Παντοπωλείο – Πελοποννήσου 10, Αγία Παρασκευή – 2106399486
 • Φάρμα Μπράλου – Τατοϊόυ 73 & Χαρ. Τρικούπη, Κηφισιά – 2102713126

Εκτός Αττικής

 • Το Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης – Κομνηνών 12 – Θεσσαλονίκη – 2310244684
 • Κτήμα Βουρβουκέλη – Άβδηρα Ξάνθης – 2541051580
 • Kiari deli – Παραδοσιακά προϊόντα – Π. Ράλλη – Κορώνη – 6974884564
 • Δάφνη – Εστιατόριο, Είδη σπιτιού – Παροικιά – Πάρος – 2284022575
 • Anoussakis market  – Δρυός – Πάρος – 2284041364
 • Σαρούκου Παναγιώτα – Παραδοσιακά προϊόντα – Απέλου 10 – Κως
Διαβάστε Περισσοτερα

Για πληροφορίες ή παραγγελίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Εμπορικού

  Όνομα *
  Επώνυμο *
  Email *
  Τηλέφωνο
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.