Golden Black

Αρχαία Νεμέα - Κόρινθος 20500 - ΕΛΛΑΔΑ +30. 2746023153 +30. 6942965906 info@goldenblack.gr
Επικοινωνήστε
με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Στην οικογένεια η καλλιέργεια των αμπελώνων αποτελούσε παράδοση. Από το 1876 και από γενιά σε γενιά, πέρασε όλος ο »πολιτισμός του αμπελιού» μέσω του κρασιού και της Κορινθιακής Σταφίδας. Έτσι ένα από τα νεότερα μέλη της ο Γιώργος, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί με την καλλιέργεια, την αποξήρανση και την τυποποίηση της Κορινθιακής Σταφίδας και να προσφέρει αυτόν τον Ελληνικό θησαυρό τον »Μαύρο Χρυσό» όπως έχει χαρακτηριστεί, με τον πιο μοναδικό τρόπο.

Τοποθεσία: Νεμέα Κορινθίας

Ποικιλία: Κορινθιακή σταφίδα

Τρύγος: Αυστηρά εφόσον τα σταφύλια έχουν φτάσει στους 27 βαθμούς Brix και με μεγάλη προσοχή ώστε να μην σπάσει ούτε ρόγα προχωράμε στον τρύγο των σταφυλιών  στα τέλη του Αυγούστου.

Προέλευση σταφυλιών: Από ιδιόκτητους βιολογικούς αμπελώνες Κορινθιακής σταφίδας, μικρής παραγωγής.

Μεγάλη Διαφοροποίηση: Αποξήρανση στη σκιά με φυσικό τρόπο.

Διαδικασία αποξήρανσης: Τοποθετούμε τα σταφύλια ένα προς ένα σε αυτοσχέδιες »Ισκιάδες» και τα αφήνουμε να αποξηρανθούν εκεί για 30-60 μέρες με φυσικό τρόπο και στησυνέχεια τα κατεβάζουμε προσεκτικά και τα τοποθετούμε για 1 μέρα στον ήλιο για να ολοκληρωθεί η αποξήρανση.

Χαρακτηριστικά: Σκούρο μπλε / μαύρο χρώμα, γεμάτο »σώμα», αναλλοίωτη σάρκα, αυθεντικά αρώματα και γεύση Κορινθιακής Σταφίδας με απουσία καραμελοποιημένων σακχάρων.

Βιολογική γεωργία: Πιστοποιημένη από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ.

Διακρίσεις: 1. Great Taste 2013 – χρυσό αστέρι (η πρώτη και μοναδική σταφίδα διεθνώς με GTA). 2. Ένα από τα 50 καλύτερα αγροτρόφιμα του 2013 σύμφωνα με το κλαδικό περιοδικό »Τρόφιμα & Ποτά».

 

 

Τι προσφέρει στον οργανισμό

  • Είναι πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών πολυφαινολικών συστατικών. Οι πολυφαινόλες έχουν αντιοξειδωτική δράση.
  • Διαθέτει αντικαρκινική δράση κυρίως σε ό,τι αφορά το παχύ έντερο και το στομάχι.
  • Διαθέτει αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή δράση καθώς και αγγειοδιασταλτική δράση.
  • Περιέχει σε μεγάλες ποσότητες ιχνοστοιχεία και συγκεκριμένα μαγνήσιο, ψευδάργυρο και κάλιο (ρυθμιστές της αρτηριακής πίεσης).
  • Με δεδομένο ότι η σταφίδα καταναλώνεται με τη φλούδα της, έχει πολύ υψηλό ποσοστό φυρικών ινών, μάλιστα η κορνθιακή έχει υψηλότερο από τα υπόλοιπα είδη.
  • Η κορινθιακή σταφίδα έχει πολύ υψηλό αντιοξειδωτικό περιεχόμενο, υψηλότερο από την σουλτανίνα.
  • Η γλυκύτητα της σταφίδας οφείλεται στη μεγάλη περιεκτικότητα της σε φρουκτόζη, η οποία έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (19) έναντι της γλυκόζης (100) και ως αποτέλεσμα η σταφίδα έχει μέτριο γλυκαιμικό δείκτη (55-63).
  • Πρόσφατες επιστημονικές έδειξαν ότι η Κορινθιακή σταφίδα είναι ένα υπέρ-τρόφιμο και μάλιστα ιδιαίτερα ωφέλιμο για τους διαβητικούς
Διαβαστε Περισσοτερα

Επικοινωνηστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο