Οικογένεια Σπυρόπουλου

Κάμπος Κριεζών, Αλιβέρι - Εύβοια 34500 - ΕΛΛΑΔΑ E: info@spyropoulos.family http://spyropoulos.family/
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό Οικογένεια Σπυρόπουλου

H επιχείρηση της οικογένειας μετά από πολύ αγώνα και χρόνο για την εξασφάλιση όλων των απαιτούμενων αδειών ιδρύθηκε το 2012 σε ιδιόκτητο χώρο στο Κάμπο Κριεζών στην νότια Εύβοια για χρήση οινοποιείο – αποσταγματοποιείο. Το 2014, ιδρύθηκε το υποκατάστημα ποτοποιείο σε ιδιόκτητο χώρο στο Αλιβέρι της Εύβοιας με σκοπό την εμφιάλωση του τσίπουρου αλλά και τη παράγωγη άλλων αλκοολούχων ποτών. Το Δεκέμβρη του 2014 παρουσιάσαμε τα δυο μας πρώτα προϊόντα. Το απλό παραδοσιακό τσίπουρο και το παλαιωμένο τσίπουρο σε δρύινα βαρέλια.

Επιλέγουμε προσεκτικά την πρώτη ύλη από τη τοπική ποικιλία (Σαββατιανό) και χρησιμοποιούμε σύγχρονα μηχανήματα για τον εκραγισμό και τη μεταφορά σε ανοξείδωτες, ψυχόμενες δεξαμενές, χωρίς πιεστήρια, όπου με τη βαρύτητα και ειδικές σχάρες γίνεται ο διαχωρισμός του μούστου από τα στέμφυλα. Κατόπιν ο μούστος μεταφέρεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές οινοποίησης για να γίνει κρασί και να πωληθεί χύμα και τα στέμφυλα παραμένουν μέχρι την απόσταξη. Φυσικά η όλη διαδικασία είναι ενταγμένη στα πρότυπα HACCP & ISO.

Μετά την απόσταξη, κατά τη διάρκεια της οποίας υπάρχουν λεπτομερείς έλεγχοι από το γενικό χημείο του κράτους και το τελωνείο, το προϊόν (τσίπουρο) από τις σφραγισμένες από το χημείο ανοξείδωτες δεξαμενές και συνοδεία του τελωνίου, μεταφέρεται στο ποτοποιείο για τοποθέτηση σε δρύινα βαρέλια προς παλαίωση, ή ανάμιξη με νερό εξαιρετικής ποιότητας από ιδιοκτήτη ορεινή πηγή, αν πρόκειται για το απλό τσίπουρο.

Στη συνέχεια γίνεται η εμφιάλωση, πάντα υπό το άγρυπνο μάτι και τους ελέγχους του χημείου και τελωνίου, όπου και τελικά μας δίδεται βεβαίωση καταλληλόλητας για προώθηση στην αγορά. Τα πολλά διαφορετικά μεγέθη στις ετικέτες μας του παλαιωμένου δημιουργήθηκαν για να τοποθετηθούν σε διαφορετικά είδη καταστημάτων και όχι μόνο σε κάβες και ακριβά εστιατόρια.

Πιστεύουμε ότι το παλαιωμένο τσίπουρο είναι ένα προϊόν που θα πρέπει να είναι προσβάσιμο στο ευρύ κοινό. Για να δείξουμε ότι τα προϊόντα μας έχουν θέση και στο μπαρ, δημιουργήσαμε συνταγές – προτάσεις κοκτέιλ με βάση το τσίπουρο. Στόχος μας επίσης είναι να εξάγουμε σε χώρες εντός και εκτός Ευρώπης.

Προϊόντα του παραγωγού Οικογένεια Σπυρόπουλου θα βρείτε στις κατηγορίες: Τσίπουρο - Τσικουδιά
Διαβάστε Περισσοτερα

Για πληροφορίες ή παραγγελίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Εμπορικού

    Όνομα *
    Επώνυμο *
    Email *
    Τηλέφωνο
    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.