Ηλιακό Μικροζυθοποιείο Ξάνθης (Solar Beer)

3ο χλμ. Ε.Ο. Ξάνθης-Καβάλας - Ξάνθη 67133 - ΕΛΛΑΔΑ +30. 6936142935 solarbeergr@gmail.com
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Το Ηλιακό Μικροζυθοποιείο Ξάνθης ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2016. Ο εμπνευστής του, που κρατά και το ρόλο του ζυθοποιού, Ορέστης Στεφάνου, συνδύασε την αγάπη του για τη μπύρα με το σεβασμό στο περιβάλλον και δημιούργησε το πρώτο μικροζυθοποιείο στην Ελλάδα που παράγει craft μπύρες με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας.

Στους σκοπούς του συγκαταλέγονται τόσο η παραγωγή και προσφορά μικρών, χειροποίητων, ποιοτικών παρτίδων φρέσκιας, αφιλτράριστης και απαστερίωτης μπύρας όσο και η ανάδειξη της ανάγκης να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα με ποιοτικό τρόπο: το εργαστήριό του εκμεταλλεύεται την ηλιοφάνεια για να αντλήσει ηλιακή ενέργεια και να παράξει τα προϊόντα του, επιβαρύνοντας στο ελάχιστο δυνατό το περιβάλλον, ενώ στα σχέδια της επιχείρησης είναι η επέκταση της οικολογικής λειτουργίας του με την πλήρη απεξάρτησή του από κάθε ανάγκη σε συμβατικές μορφές ενέργειας και την ολοκληρωτική εξάλειψη των αποβλήτων του.

Μέχρι στιγμής, το Ηλιακό Μικροζυθοποιείο Ξάνθης έχει κυκλοφορήσει  δύο τύπους μπύρας: τη ΘΕΡΟΣ summer ale και την ΕΡΕΒΟΣ bohemian dunkel, ενώ αναμένεται σύντομα και η κυκλοφορία μιας τρίτης ετικέτας, της ΓΑΙΑ irish red ale, με την οποία θα συμπληρωθεί η πρώτη τριπλέτα γεύσεων του ζυθοποιείου, προτού συνεχίσει σε νέες παραγωγές, περισσότερο πολύπλοκων γεύσεων. Για την παραγωγή του, το ζυθοποιείο χρησιμοποιεί ελληνικές βύνες, που παράγονται με συμβολαιακή καλλιέργεια στην περιοχή της Θράκης.

Ήδη από την πρώτη χρονιά κυκλοφορίας της, η ΘΕΡΟΣ summer ale βραβεύτηκε με χάλκινο βραβείο στην κατηγορία της (specialty ales) στα 1st GREEK BEER AWARDS, έπειτα από τυφλή γευστική δοκιμή.

Διαβάστε Περισσοτερα

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο