Kudros

Αιτωλικό 30001 - ΕΛΛΑΔΑ +30. 6999854548 kudos.eu@gmail.com
Επικοινωνήστε
με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Η τοποθεσία που βρίσκεται η φάρμα ονομάζεται «Αγία Τριάδα», αρχαία ονομασία «ΚΟΥΝΔΡΟΣ», 10 χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Αιτωλικού.

Έχοντας μεγάλη ιστορία στην εκτροφή του αυτόχθονου Μαύρου χοίρου, η οποία ξεκινά από πολύ παλιά με τον τελευταίο προκάτοχο να εκτρέφει και να εμπορεύεται τα γουρούνια στην Κάτω Σικελία και Πάρμα μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1910.
Στη συνέχεια εγκαταλείπεται.
Τα τελευταία 20 χρόνια αγοράζοντας ένα κομμάτι της ίδιας περιοχής που αποτελείται από λόφους, θελήσαμε να αναβιώσουμε τον παραδοσιακό τρόπο εκτροφής.
Το σύστημα εκτροφής είναι εκτατικής μορφής, τα ζώα είναι ελεύθερα εξασκώντας κάθε μέρα τα φυσικά τους ένστικτα, σκάβοντας, βόσκοντας, κάνοντας μπάνιο τους θερινούς μήνες στους βάλτους της λιμνοθάλασσας, τους δε χειμώνες επιλέγοντας τους λόφους της περιοχής, σε μια έκταση περίπου 300 στρεμμάτων αποτελούμενη από μεσογειακή βλάστηση, αιωνόβιες αγριελιές, ελιές, κλπ.

Το άριστο περιβάλλον, το μικροκλίμα της περιοχής και οι ιδανικές συνθήκες έχουν ως αποτέλεσμα τον πενταπλάσιο χρόνο ζωής και αναπαραγωγής των χοιρομητέρων από την βιομηχανοποιημένη κτηνοτροφία. Αφήνονται να γεννήσουν ελεύθερες στο φυσικό τους περιβάλλον αναζητώντας μόνες τη φωλιά τους, επιλέγοντας τους χειμερινούς μήνες τους λόφους και το θέρος κοντά στους βάλτους και τα νερά.
Ο χρόνος που χρειάζονται τα ζώα που προορίζονται για την παραγωγή κρέατος είναι 12 μήνες, για απόκτηση καθαρού σωματικού βάους 40-45 κιλών, όταν στην αντίστοιχη βιομηχανοποιημένη χοιροτροφία είναι μόλις 4 μήνες…

Είκοσι χρόνια εμπειρίας στην εκτροφή και διαχείριση των ζώων συνδυάστηκαν μαζί με την αυτόχθονη ράτσα του Μαύρου χοίρου, με αποτέλεσμα να προσφέρουν πραγματικά αξεπέραστο ποιοτικό κρέας, με γεύση και άρωμα…
Αυθεντική γεύση… σούπερ τροφή…!

 

Our farm is based in the area called Agia Triada, which in the ancient times was originally called Kudros and is located 10 km before the city of Aitoliko. Having a long history in the breeding of indigenous black pig which has started a long time ago with the latest predecessor breeding and selling pigs in southern Sicily and Parma until the mid 1910s. Over the past 20 years, by buying a piece of land in the same hilly area we achieved to revive the traditional way of farming.

The breeding system is an extensive form: animals freely express their natural instincts, digging, grazing, bathing in the swamps during the summer time and selecting the hills composed of Mediterranean vegetation during winter. The excellent environment, the microclimate of the area and the ideal conditions have resulted in five times the lifespan and breeding sows from industrialised farming.

Pigs are left to give birth freely in their natural habitat in search of their own breeding place, choosing hills in the winter, swamps and waters in the summer. The time for animals intended for meat production is 12 months to acquire net weight 40-45 kilos when the respective industrialized pig is just 4 months.

Διαβαστε Περισσοτερα

Επικοινωνηστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο