Kumilio

Κορυτσάς 2, Νέο Ηράκλειο - Αττική 14121 - ΕΛΛΑΔΑ +30. 210 281 0888 +30. 697 732 4327 info@kumilio.gr
Επικοινωνήστε
με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
Η οικογένεια Λάμπρου δημιούργησε το Kumilio το 2015.

Σκοπός
Σκοπός τους είναι η διάδοση του σύκου Κύμης, φρέσκου και αποξηραμένου, ενός καρπού με έντονη παρουσία στην ιστορία της ελληνικής διατροφής που συνδυάζει τη γλυκιά γεύση με τη σπάνια διατροφική αξία.

Δραστηριότητα
Οι διαδικασίες της καλλιέργειας και της διαχείρισης βασίζονται στις παραδοσιακές μεθόδους που αναπτύχθηκαν στην περιοχή της Κύμης ανά τους αιώνες. Με δεδομένο το σεβασμό τους προς αυτή την παράδοση, εξακολουθούν να αναζητούν βελτιώσεις και συνδυασμούς που αναδεικνύουν την αξία του σύκου. Εκτός από τα ολόκληρα ξερά σύκα Κύμης, το Kumilio προτείνει και πειραματίζεται με νέες μορφές και χρήσεις του σύκου, όπως σε μαρμελάδα, παστέλι και συκόμελο.

Παραγωγή
Η οικογένεια διαχειρίζεται 300 συκιές στο Κάδδι της Κύμης, όπου διατηρούν μια μικρή μονάδα διαλογής και επεξεργασίας.

H ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Η λεπτή φύση του σύκου εξαιρεί τις μηχανικές μεθόδους

Συλλογή
Η συλλογή του καρπού αρχίζει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και ολοκληρώνεται στην αρχή του Σεπτεμβρίου. Σε κάθε επίσκεψη στο συκεώνα, επιλέγουμε μόνο τα “μουστέλια” – τα σύκα που βρίσκονται σε υπερώριμη κατάσταση.

Αποξήρανση
Στη συνέχεια σχίζονται, ανοίγονται και τοποθετούνται σε ξύλινα τελάρα για την αποξήρανση, όπου θα παραμείνουν από 2 έως 4 μέρες, εκτεθειμένα στον ήλιο και τον ξερό αέρα. Μετά την αποξήρανση και τη διαλογή, τα σύκα παρόμοιου μεγέθους ενώνονται σε ζεύγη και σχηματίζουν το τελικό προϊόν, γνωστό ως “σύκο Κύμης” ή “ασκάδα”. Ενωμένες πια οι «ασκάδες” τοποθετούνται ξανά στα τελάρα και παραμένουν στον ήλιο για 2 ακόμη ημέρες. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με τη φυσική αποστείρωση που γίνεται με το βρασμό και το τελικό στέγνωμα. Κατά την αποστείρωση δεν χρησιμοποιούμε ατμούς θειαφιού.

Συσκευασία
Στη συσκευασία κενού αέρος συνοδεύουμε τα σύκα μας με ένα φύλλο δάφνης, ως αρωματικό και φυσικό συντηρητικό.

 

OUR STORY
Lambrou family created Kumilio in 2015.

Our goal
Our goal is to promote the Kimi fig, fresh and sundried, a fruit that ranks high in the history of greek diet and which combines an exceptional sweet taste with rare nutritional value.

Activity
The processes of cultivation and management are based on the traditional methods that were evolved in the region of Kimi throughout the centuries. Despite the undeniable respect to this tradition, we keep on looking for improvements and new ways to highlight the value of the Kimi fig. Except for whole sundried Kimi figs the company offers a series of products all having the Kimi fig as their main ingredient: fig marmalade, fig bars and fig syrup.

Production
They grow approximately 300 fig trees in the village Kadi of Kimi, where they also run a small sorting and processing unit.

THE PROCESS
The fine nature of the fig excludes any mechanical processing.

Cropping
Cropping time starts on the first half of August and ends early September. On each visit to the site we only pick up the over-mature figs.

Sundrying

Having slit and opened them up, we then place them on wooden racks for sun-drying, i.e. exposing them to direct sunlight and open air from 2 to 4 days. Then follows sorting out and figs of similar size are matched in pairs, giving us the final form of the product known as the “Kimi fig” or “askada”. Askadas are put once again onto the racks for another 2 days’ sun-drying. The process is completed with sterilization at which time the figs are being boiled and dried. During sterilization, no sulfur vapors or chemical preservatives are being used.

Packaging
Inside each airtight package, the figs are accompanied by a laurel leaf, as an aromatic and natural preservative.

Διαβαστε Περισσοτερα

Επικοινωνηστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο