Μαγγίρι

Σμυριλίου 10, Καμίνια - Ηράκλειο 71303 - ΕΛΛΑΔΑ +30. 28150 02494 +30. 6946233662 to.maggiri@gmail.com
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

To Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών «ΜΑΓΓΙΡΙ», πιστό στην παράδοση, δημιουργήθηκε για να σας προσφέρει αγνά και ποιοτικά ζυμαρικά, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές προσμίξεις, ζυμωμένα με αυγά ελευθέρας βοσκής και ολόφρεσκο πρόβειο γάλα από τοπικούς παραγωγούς.

Το Μαγγίρι ήταν το όνομα ενός παλιού κρητικού ζυμαρικού που μαγειρευόταν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Το μισό βραστό, το άλλο μισό τηγανητό και μετά όλο μαζί ανακατεμένο στο ζωμό του πρώτου. Σερβιριζόταν σαν πηχτή σούπα με μπόλικο τυρί από πάνω.

Στόχος μας είναι προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία και για το λόγο αυτό τα ζυμαρικά μας αφυδατώνονται πολλές ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία κι έτσι δεν αλλοιώνονται τα θρεπτικά συστατικά τους.

Μια προσπάθεια για να μάθουμε στη νέα γενιά τα παραδοσιακά ζυμαρικά του τόπου μας και να ξυπνήσουμε γευστικές αναμνήσεις στους μεγαλύτερους.

Παράλληλα με τις παραδοσιακές γεύσεις όπως είναι οι χυλοπίτες, χυλοπίτες ολικής άλεσης, στριφτάρια, κριθαράκι, χυλιποτάκι, τραχανάς, βίδες, πένες, πένες ολικής άλεσης και ξινόχοντρος τις εξελίξαμε και σε πιο ιδιαίτερες όπως χυλοπίτες με μελάνι σουπίας, χυλοπίτες με χαρουπάλευρο, βίδες με κουρκουμά, βίδες με βασιλικό και σκόρδο, βίδες με δίκκοκο σιτάρι, βίδες χωρίς γλουτένη, βίδες με λαχανικά, βίδες με ανθότυρο και κυβάκι. 

Διαβάστε Περισσοτερα

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο