Μενοίκιο

Προσοτσάνη - Δράμα 66200 - ΕΛΛΑΔΑ E: info@menikio.gr http://www.menikio.gr/
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό Μενοίκιο

Ο Αγροκτηνοτροφικός Βιομηχανικός Συνεταιρισμός Προσοτσάνης «ΜΕΝΟΙΚΙΟ» ιδρύθηκε το 2008 στην Προσοτσάνη του νομού Δράμας στην σκιά του Μενοικίου Όρους, εκφράζοντας το κοινό όραμα μιας ομάδας ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής, για την δημιουργία ενός πρότυπου αγροκτήματος με βασικό στόχο την παραγωγή υψηλής ποιότητας τυροκομικών προϊόντων μέσα από καθετοποιημένες διαδικασίες παραγωγής.

Ως πρώτο βήμα σε αυτήν την προσπάθεια επιλέχθηκε η δημιουργία ενός σύγχρονου ποιμνιοστασίου και η αγορά βελτιωμένων προβάτων. Σήμερα στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού φιλοξενείται ένας μεγάλος αριθμός προβάτων σε συνθήκες ημισταυλισμένης κτηνοτροφίας όπως επιτάσσει ο καν. 834/2007 της Ε.Ε. περί βιολογικού τρόπου παραγωγής και έχει πιστοποιηθεί για την παραγωγή βιολογικού γάλατος και κρέατος. Επίσης αφουγκραζόμενοι την ολοένα αυξανόμενη ανάγκη των καταναλωτών για κατσικίσιο γάλα, έχει δημιουργηθεί ήδη ένα κοπάδι από αίγες και στους άμεσους στόχους μας είναι η ανάπτυξη του σε τέτοιο βαθμό ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των καταναλωτών μας.

Εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία των μελών στην καλλιέργεια δημητριακών, ήρθε το δεύτερο βήμα με τη δημιουργία γραμμής παραγωγής, αποθήκευσης και συσκευασίας ζωοτροφών. Στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού υπάρχουν σύγχρονα σιλό αποθήκευσης ζωοτροφών όπως επίσης και δυνατότητα συσκευασίας και τυποποίησης χονδροειδών ζωοτροφών  και ενσιρώματος. Με αυτές τις δυνατότητες καλύπτονται οι ανάγκες του συνεταιρισμού σε ζωοτροφές, αλλά προμηθεύει παραγωγούς από τους οποίους προμηθεύεται το γάλα και το πλεόνασμα ζωοτροφών διατίθεται τυποποιημένο στο εμπόριο .

Ο στόχος που είχαν θέσει οι ιδρυτές του Συνεταιρισμού επιτεύχθηκε το 2013 με την υλοποίηση του τρίτου βήματος, την δημιουργία ενός σύγχρονου τυροκομείου παραγωγής  γαλακτοκομικών προϊόντων. Τα προϊόντα που παράγονται, με διαδικασίες τήρησης όλων των αρχών υγιεινής και ασφάλειας με βάση το πρότυπο ISO 22000, είναι υψηλής ποιότητας έχοντας ως πρώτη ύλη το εξαίρετης ποιότητας γάλα που προέρχεται από το ποιμνιοστάσιο του συνεταιρισμού αλλά και από συνεργάτες παραγωγούς της περιοχής. Τα βιολογικά μας προϊόντα πιστοποιούνται από τη BIOHELLAS. Η γκάμα των προϊόντων περιλαμβάνει φέτα, βιολογική φέτα ,λευκό τυρί άλμης από αιγοπρόβειο γάλα, κατσικίσιο τυρί, βιολογικό κατσικίσιο τυρί, πρόβειο γιαούρτι, βιολογικό πρόβειο γιαούρτι, κατσικίσιο γιαούρτι, ανθότυρο, μυζήθρα, όπως και βιολογικό ανθότυρο κ βιολογική μυζήθρα, τυρί σχάρας (ημίσκληρο τυρί άλμης με δυόσμο κατάλληλο για ψήσιμο σε σχάρα), αριάνι, κατσικίσιο γάλα, βιολογικό κατσικίσιο γάλα, ενώ πρόσφατα προστέθηκε και το σοκολατούχο κατσικίσιο γάλα. Σε δοκιμαστικό στάδιο βρίσκονται μία σειρά άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων όπως π.χ. η γραβιέρα και το κεφαλοτύρι στα οποία έχουν γίνει οι πρώτες δοκιμές με ενθαρρυντικά αποτελέσματα . Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν προστεθεί μια σειρά σύγχρονων μηχανημάτων τα οποία σε συνδυασμό με τον ήδη υπάρχον εξοπλισμό βοηθούν στην ορθή διαχείριση της πρώτης ύλης, αξιοποιώντας την στο έπακρο αλλά και στις ιδανικότερες συνθήκες.

Οι ιδρυτές του Συνεταιρισμού οραματίστηκαν την δημιουργία ενός ζωντανού οργανισμού πλήρως εναρμονισμένου με τον τόπο στον οποίο λειτουργεί, τον τόπο τους. Ενός οργανισμού που θα τρέφεται με προϊόντα που παράγονται στη σκιά του Μενοικίου Όρους αλλά και θα τρέφει με αγνά τυροκομικά προϊόντα τις οικογένειες της ευρύτερης περιοχής, αποτελώντας ορόσημο και δίνοντας ζωή στην τοπική κοινωνία.

Ο Συνεταιρισμός «ΜΕΝΟΙΚΙΟ» σίγουρος πλέον για την ποιότητα των προϊόντων που παράγει και περήφανος για το τόπο του, θα μπορεί με σταθερό προσανατολισμό στην δημιουργία προϊόντων brand name να αυξάνει ολοένα και περισσότερο την προστιθέμενη αξία και των προϊόντων του αλλά και του τόπου του.

Διαβάστε Περισσοτερα

Τα Προϊόντα του Παραγωγού

Για πληροφορίες ή παραγγελίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Εμπορικού

    Όνομα *
    Επώνυμο *
    Email *
    Τηλέφωνο
    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.