NIRRA

Μεγάλου Αλεξάνδρου 34, Πύλαια - Θεσσαλονίκη 55535 - ΕΛΛΑΔΑ +30. 2313054933 info@nirracompany.com
Επικοινωνήστε
με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Το όραμα

Με έμπνευση από τη μοναδική δομή της κοινωνίας της κυψέλης, οδηγούμενοι από μια μακρά παράδοση στη μελισσοκομία, με σεβασμό στη συνεχή και συντονισμένη διαδικασία παραγωγής μελιού, έχουμε ως βασικό μας μέλημα την παραγωγή πραγματικά αγνού, βιολογικού και ακατέργαστου μελιού ανώτερης ποιότητας που να διατηρεί πλήρως την απαράμιλλη διατροφική του αξία μαζί με την ολιστική ικανοποίηση που προσφέρει στις αισθήσεις.

Πιστεύουμε ειλικρινά πως το μέλι είναι μια πολύτιμη φυσική τροφή και την αντιμετωπίζουμε ως τέτοια, επιλέγοντάς το προσεκτικά και εξάγοντάς το μέσω φυσικών διεργασιών που διατηρούν τα θρεπτικά στοιχεία και τα φυσικά του αρώματα, και παραδίνοντάς το άθικτο στο τραπέζι και τον ουρανίσκο σας, έτσι ώστε να απολαύστε το πλέον εξαιρετικής ποιότητας μέλι της ελληνικής γης.

Η βιωσιμότητα είναι ο δεύτερος πυλώνας του οράματος της NIRRA, έτσι έχουμε σχεδιάσει την παραγωγή περιορισμένων και σπάνιων προϊόντων με βάση το μέλι που όχι μόνο θα ανήκουν στην κατηγορία των υπερτροφών αλλά θα προσθέσουν μια γκουρμέ πινελιά στη γαστρονομία σας και θα ενεργοποιήσουν τους γευστικούς σας κάλυκες.

Η γη

Το μέλι NIRRA είναι τόσο σπάνιο και αγνό όσο τα πλούσια και ανέγγιχτα δάση όπου λαμβάνει χώρα η συγκομιδή του. Το ευρύ φάσμα του ορεινού υψόμετρου προσφέρει μια πλούσια ποικιλία σε πολυάριθμα ενδημικά φυτά, από καστανιές έως πεύκα και άγριες βελανιδιές, προσθέτοντας πολυπλοκότητα και μοναδικότητα στο χαρακτήρα του και υπεροχή στην ποιότητά του. Τα περισσότερα από αυτά τα απομακρυσμένα δάση που βρίσκoνται στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Βόρειας Ελλάδας, αποτελούν μέρος του δικτύου Natura 2000 που έχει ως στόχο να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη επιβίωση των πιο πολύτιμων και απειλούμενων ειδών και οικότοπων της Ευρώπης, εμποδίζοντας έτσι την χρήση φυτοφαρμάκων ή άλλων γεωργικών τεχνικών που μπορούν να βλάψουν την αγνότητα του εδάφους. Το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή ενός πραγματικά θρεπτικού και αυστηρά βιολογικού θησαυρού που γεννήθηκε από τη γενναιόδωρη και απαράμιλλη ελληνική γη.

Η συσκευασία

Η εξαιρετική συσκευασία του μελιού NIRRA φέρει ό,τι ξεχωριστό έχει να προσφέρει η ελληνική φύση το ξύλο των ορεινών δασών στο καπάκι της και τους κόκκους της θαλασσινής άμμου στο βάζο της. Ειδικά σχεδιασμένη και κατασκευασμένη ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρης διατήρηση των αρχικών ιδιοτήτων του μελιού, καθώς και να αναδεικνύονται οι χρωματισμοί του, είναι τόσο μοναδική και ανεκτίμητη όσο το περιεχόμενό της. Το καπάκι, από μασίφ ξύλο οξιάς, είναι χειροποίητο με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα στη λεπτομέρεια και κουβαλάει μαζί του ένα απτό στοιχείο της φύσης όπου γεννιέται το μέλι, ως σύμβολο του στενού δεσμού μεταξύ του προϊόντος και του δάσους. Πράγματι, αυτό το εξαιρετικό βάζο είναι απόλαυση για την αισθητική σας, σφραγίζοντας την ποιότητα και διατηρώντας ανέπαφο αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό. 

Η παραγωγή

Το ξεχωριστό αυτό ταξίδι μας οδηγεί σε μερικά από τα πλέον απομακρυσμένα και ανέπαφα δάση της Χαλκιδικής και της Βόρειας Ελλάδας. Από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο, οδηγούμε τις μέλισσες μέσα από αυτά τα κατάφυτα και δύσβατα εδάφη και τις μεταφέρουμε κάθε τριάντα πέντε ημέρες, έτσι ώστε να αποκομίσουν το εξαιρετικό μελίτωμα που αποβάλλεται από τα δέντρα.

Η παστερίωση του μελιού αποτρέπεται εντελώς, καθώς εξάγεται κάτω από τους 35° C, η οποία είναι και η συνηθισμένη θερμοκρασία της κυψέλης, με αποτέλεσμα όλα τα θεραπευτικά ένζυμα και εξαίσια αρώματα να παραμένουν άθικτα. Το μέλι είναι επίσης αφιλτράριστο, ώστε να διατηρείται το ευεργετικό υπόλειμμα γύρης και τα οργανικά υλικά. Μετά τη συλλογή του από τις κυψέλες, παραμένει σε δοχεία ωρίμανσης και διαύγειας για πέντε έως δέκα ημέρες πριν εμφιαλωθεί στην τέλεια μορφή του.

Όλες οι διαδικασίες που περιλαμβάνονται, από τη συγκομιδή και την εξαγωγή ως τη συσκευασία, διεξάγονται με το χέρι και φέρουν την μακραίωνη ελληνική παράδοση της μελισσοκομίας σε συνδυασμό με την πιο σύγχρονη τεχνογνωσία στην παραγωγή μελιού. Το αποτέλεσμα είναι μια ασύγκριτη και πολύτιμη τροφή που παραδίδεται στο τραπέζι και τον ουρανίσκο σας ανέγγιχτη σαν να είχε μόλις συλλεχθεί από την κυψέλη.

 

Vision

Inspired by the unique structure of the beehive society, led by a long-term tradition of beekeeping, with respect to the constant, concerted and continuous process of honey production, we are primarily concerned with the extraction of genuinely pure biological raw honey of superior quality which fully sustains its unparalleled and infinite nutritional value along with the holistic satisfaction it offers to the senses.

We honestly believe that honey is an invaluable natural food and we treat it as such, by selecting it carefully, extracting it through natural processes that maintain its nutritious elements and original aromas and flavours, and delivering it intact to your table and palate so that you savour the most exceptional high quality honey from the land of Greece.

Sustainability is the other pillar of the NIRRA vision, so we have conceived the production of limited and rare honey-based products that will not only fall in the category of superfoods by default but will also add a gourmet touch in your gastronomy and intrigue your palate.

Land

NIRRA honey is as rare and untouched as the lavish, virgin forests where its harvesting takes place. The wide range of the mountainous altitude offer a rich diversity in numerous indigenous plants, from chestnut to pine trees and wild oaks, adding both complexity and uniqueness to its character and supremacy to its quality.

Most of these remote forests, lying in the land of Chalkidiki and Northern Greece, form part of the Natura 2000 network that aims to ensure the long-term survival of Europe’s most valuable and threatened species and habitats, thus preventing the use of pesticides or other agricultural techniques that may harm the virginity of the terrain.

The result is the yielding of a truly nutritional and strictly biological treasure born from the generous and unequaled land of Greece.

Packaging

The outstanding packaging of NIRRA honey carries along all the best of the Greek nature the wood of the mountainous forests in its lid and the grains of the coastal sand in the jar. Specifically designed and manufactured in order to ensure the full sustainment of the original honey properties as well as to bring out its multifaceted colours, it is as unique as its invaluable content.

The lid, made of solid beech wood, is hand-crafted with special attention and care to the detail and brings along a tangible element of the nature where honey is born, as a symbol of the close bond between the product and the forest.

Truly, this exquisite jar is a treat to your aesthetics, sealing up the quality and retaining intact this precious treasure. 

Production

Our journey leads us to some of the most outlying and intact forests of Chalkidiki and Northern Greece. From April until November, we drive bees through these verdant and arduous terrains and relocate them every thirty five days so that they obtain the dainty honeydew excreted by trees.

Honey pasteurization is totally prevented since it is extracted below 35°C, which is the temperature normally found in a hive so that all therapeutic enzymes and exquisite aroma remain intact. The honey is also unfiltered in order to retain the beneficial pollen residue and organic materials. After it is collected from the beehives, it remains in maturation and clarity containers for five to ten days before being bottled to perfection.

All processes involved, from the harvesting and extraction to the packaging, are conducted manually and bear the century-long greek tradition of beekeeping combined with the most contemporary expertise in honey production. The result is an incomparable and precious food delivered to your table and palate untouched as if it had just been collected from the honeycomb.

Διαβαστε Περισσοτερα

Επικοινωνηστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο

Τα Προϊόντα του Παραγωγού