Οινοποιείο Μαρκατσέλη

Επαρ.Οδ. Λάβδανης-Φιλιάτων, Φιλιάτες 463 00 - Ήπειρος - ΕΛΛΑΔΑ E: markatselis@hotmail.com https://markatseliswinery.gr/
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό Οινοποιείο Μαρκατσέλη

Ιστορία του οινοποιείου μας
Το 1992 αποτελεί μία χρονιά ορόσημο για τον οδοντίατρο τότε, Σπύρο Μαρκατσέλη, καθώς όχι μόνο είναι η χρονιά που έρχεται στη ζωή ο δεύτερος γιος του, αλλά παίρνει και τη μεγάλη απόφαση να εκπληρώσει το φοιτητικό του όνειρο: Να παράξει το δικό του κρασί από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του. Έτσι αποφασίζει χωρίς να χάσει άλλο πολύτιμο χρόνο, να αναφυτέψει με 40 νέα κλίματα, τον ήδη υπάρχων αλλά γερασμένο πια αμπελώνα του παππού του. Μέχρι το 1998, ο αμπελώνας μεγαλώνει συνεχώς. Μετά από προτροπές φίλων και γνωστών, ο δημιουργός του πείθεται να περάσει στο επόμενο στάδιο: της εμφιάλωσης και της εμπορίας του οίνου που μέχρι τότε παρήγαγε αποκλειστικά και μόνο για τον ίδιο και το φιλικό του περιβάλλον.

Το 2005, ο πρωτότοκος υιός, Μιχάλης Μαρκατσέλης αρχίζει τις σπουδές του στη σχολή Οινολογίας και Τεχνολογίας ποτών στην Αθήνα.Με αφορμή αυτό το γεγονός, στο μυαλό της συζύγου του Σπύρου, Λένας, γεννάται η ιδέα ενός οινοποιείου με όλες τις άδειες και πιστοποιήσεις που χρειάζονται για να γίνει πλέον γνωστό το κρασί της οικογένειας. Αυτό θα γίνει ένα χρόνο μετά, το 2006,όταν η οικογένεια Μαρκατσέλη θα έχει πλέον στα χέρια της την πρώτη στη Θεσπρωτία άδεια οινοποιείου (100τ.μ) αλλά και εμφιάλωσης οίνου. Ο αμπελώνας εκείνη τη περίοδο ήταν μόνο 4 στρέμματα και οι οίνοι που παράγονταν δεν ξεπερνούσαν τους 3 τόνους. Μετά από μία δεκαετία αδιάκοπης προσπάθειας και θέλησης,το 2016, ο αμπελώναςέχει πια μεγαλώσει τόσο σε έκταση, όσο και σε παραγωγή. Πέραν του αρχικού αμπελιού, φυτεύονται δύο ακόμη αμπελοτεμάχια, 20 και 6 στρεμμάτων αντίστοιχα. Τα 30 στρέμματα στο σύνολο τους βρίσκονται στα χωριά Δάφνη και Φοινίκι Φιλιατών Θεσπρωτίας σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους

Ο δεύτερος στη σειρά υιός, Αλέξανδρος Μαρκατσέλης, έχοντας μεγαλώσει με επιρροές γύρω από το κρασί αλλά και τον τρόπο παραγωγής του, ακολούθησε σπουδές Οινολογίας και Αμπελουργίας και σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας στην Ιταλία. Επέστρεψε στη γενέτειρα του το 2020 γεμάτος γνώσεις και όρεξη για να αναλάβει τα ηνία του οινοποιείου. Στο άμεσο μέλλον οι στόχοι του οινοποιείου Μαρκατσέλη είναι να δημιουργηθεί ένα νέο πρότυπο οινοποιείο τελευταίας τεχνολογίας στην περιοχή της Θεσπρωτίας, αναδεικνύοντας τις γηγενείς ποικιλίες που έχουν σχεδόν εγκαταλειφθεί και συνεχίζοντας την παραγωγή οίνων ποιότητας με σεβασμό στην πρώτη ύλη και τον καταναλωτή.

Προϊόντα του παραγωγού Οινοποιείο Μαρκατσέλη θα βρείτε στις κατηγορίες: ΕρυθράΡοζέΛευκά
Διαβάστε Περισσοτερα

Για πληροφορίες ή παραγγελίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Εμπορικού

    Όνομα *
    Επώνυμο *
    Email *
    Τηλέφωνο
    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.