Roussas Wine

Αλμυρός - Μαγνησία 37100 - ΕΛΛΑΔΑ +30. 6977472473 +30. 6945807041 info@roussaswine.gr
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Ο μύθος
Το όρος Όθρυς που βρίσκεται στη Κεντρική Ελλάδα ήταν η μυθική γη των Τιτάνων. Σύμφωνα με τον Ησίοδο αυτό το βουνό υπήρξε το ορμητήριο των Τιτάνων εναντίον των θεών του Ολύμπου. Η σύγκρουση κράτησε δέκα χρόνια και τελείωσε μετά την αποφασιστική επίθεση του Δία με τα τρομερά αστροπελέκια του.

Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου έγιναν κοσμοκράτορες και οι ηττημένοι Τιτάνες ρίχτηκαν στα Τάρταρα. Πολλές εικονογραφήσεις, γλυπτά, με αξιομνημόνευτα τα γλυπτά του Παρθενώνα, τις γνωστές Τιτανομαχίες, μαρτυρούν την ύπαρξη του σχετικού μύθου. Η αναφορά στη σύγκρουση και κυρίως το μεγαλοπρεπές τραχύ έδαφος του βουνού αποκαλύπτουν την προϊστορική γεωλογική μεταβολή που ενέπνευσε το μύθο.

Εδώ και οκτώ περίπου χρόνια επιλέξαμε την περιοχή «Βράχος» αυτού του μυθικού βουνού, για να δημιουργήσουμε τον οικογενειακό μας αμπελώνα. Ο τόπος ονομάζεται «Προσήλιο». Βρίσκεται σε ύψος 400μ. και είναι γνωστός για την απότομη κλίση του και το αμμώδες και δύσβατο έδαφος με καλή αποστράγγιση. Οι συνθήκες αυτές προσφέρουν συγκομιδή μέτριας ποσότητας, αλλά υψηλής ποιότητας.

Πριν από οκτώ χρόνια φυτέψαμε ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Syrah, Μαλαγουζιά και Chardonnay. Τα αμπέλια έχουν προσαρμοστεί άριστα στο έδαφος και στο μικροκλίμα και έχουν υγιή ανάπτυξη. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά φυσικό ζωικό λίπασμα καλά χωνεμένα και η καλλιέργεια των αμπελιών είναι πιστοποιημένη βιολογική. Ο φυσικός ορυκτός πλούτος του εδάφους δεν έχει εξαντληθεί από μεθόδους υπερεντατικής αγροτικής καλλιέργειας. Το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε βιολογικές μεθόδους εξασφαλίζει την ισορροπημένη καλή κατάσταση του αμπελώνα, με αποτέλεσμα την άριστη ποιότητα των σταφυλιών, τα οποία μαζεύονται με το χέρι μέσα σε μικρούς κάδους κάθε Σεπτέμβρη. Έτσι πετυχαίνουμε τα καλύτερα κρασιά.

Οι ποικιλίες μας
Οι τεχνικές βιολογικής καλλιέργειας είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστούν υγιή και ισορροπημένα κλήματα και τελικά να εξασφαλιστεί ανώτερη ποιότητα των σταφυλιών και συνεπώς καλύτερα κρασιά. Τα σταφύλια μας συλλέγονται με το χέρι και μπαίνουν σε μικρούς κάδους τον Σεπτέμβριο.

Ποικιλίες άσπρου σταφυλιού:

 • Η χαρισματική Μαλαγουζιά
 • Το πληθωρικό Chardonnay

Ποικιλίας κόκκινου σταφυλιού:

 • Το ευγενές Syrah
 • Το κοσμοπολίτικο Cabernet Sauvignon

Η φιλοσοφία μας
Με αφοσίωση στην ποιότητα της παραγωγής κρασιού η φιλοσοφία μας μας οδηγεί στο να καλλιεργούμε τις καλύτερες ποικιλίες σταφυλιών με σεβασμό στο περιβάλλον και την όσο το δυνατόν μικρότερη παρέμβαση, ώστε να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή γευστική απόλαυση στον καταναλωτή.

Το πάθος μας
Η οικογένεια και μια ομάδα προσεκτικά επιλεγμένων ειδικών μοιραζόμαστε το πάθος για τη δημιουργία κρασιών με ξεχωριστό χαρακτήρα και ιδιαίτερη ταυτότητα.

Η μοναδικότητα της οινοποιίας μας
Το κελάρι ωρίμανσης είναι μια πέτρινη αγροικία του 19ου αιώνα.

Η παραδοσιακή οινοποιία λευκού κρασιού
Διαβροχή πριν από τη ζύμωση. Ζύμωση και ωρίμανση σε χαμηλές θερμοκρασίες μέσα σε δεξαμενές από ανοξείδωτο ατσάλι.

Η παραδοσιακή οινοποιία κόκκινου κρασιού
Διαβροχή πριν και μετά τη ζύμωση. Μετά την σύνθλιψη των σταφυλιών, το κρασί ωριμάζει για δώδεκα μήνες σε βαρέλια από ελληνικές βελανιδιές του όρους Πίνδος.

Τα βαρέλια μας κατασκευάζονται στο Μέτσοβο από τεχνίτες που έμαθαν αυτήν την παραδοσιακή τέχνη επεξεργασίας του ξύλου από γενιά σε γενιά. Μέχρι σήμερα αυτοί κατασκευάζουν βαρέλια και για την ωρίμανση του ελληνικού τυριού φέτα. Το ξύλο της ελληνικής βελανιδιάς βοηθάει το κρασί να αναδείξει τη λεπτή του γεύση. Η ελληνική βελανιδιά δίνει στο κρασί λιγότερο έντονους τόνους, αναπτύσσοντας μια πιο λεπτή και ώριμη γεύση από ό,τι η τυπική γαλλική βελανιδιά…

Διαβάστε Περισσοτερα

Σημεία Πώλησης

 • Ν. Μαγνησίας (διανομή για όλη την Θεσσαλία και Σποράδες)- Παπαγιάννης Α.Ε.
 • Ν. Αττικής – κάβα OAK.
 • Ν. Θεσσαλονίκης – κάβα Σίριος Ποντικάκης Α.Ε.
 • Ν. Ιωαννίνων – κάβα 800.
 • Ν. Κέρκυρας – κάβα Θύμης.
 • Νήσος Κρήτης – κάβα Σιγανός Α.Ε.
 • Νήσος Σαντορίνης – κάβα Χρυσός.
 • Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις : GRECOTEL, MIRRAGIO, DOMOTEL XENIA.
 • S.Market: Όμιλος ΜΕΤΡΟ  “My Market”
Διαβάστε Περισσοτερα

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο