Sknipa

17ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου - ΕΛΛΑΔΑ E: info@sknipa.beer http://sknipa.gr/
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό Sknipa

Όλα είναι πιθανά αρκεί να το πιστέψεις. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και με αυτή την σκέψη ξεκινήσαμε πριν από μερικά χρόνια να “ζυθοποιούμε” σαν οικιακοί ζυθοποιοί. Είμαστε ο Γιώργος, ο Άγγελος και Γιώργος. Το 2010 ξεκινήσαμε σαν μια παρέα οικιακών Ζυθοποιών. Το μόνο που είχαμε στα χέρια μας, ήταν το μεράκι μας, επαρκείς γνώσεις για το πως θα φτιάξουμε την δική μας αγνή μπύρα και κυρίως, επιθυμία για να πειραματιστούμε σε νέες συνταγές μπύρας.

Οδηγούμενοι από το πάθος και την αγάπη μας, και τηρώντας όλα τα στάνταρ, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας μικροζυθοποιία. Την Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης. 5 χρόνια μετά, δηλώνουμε με υπερηφάνεια ότι το καταφέραμε. Πλέον σαν μικροζυθοποιία, κάναμε την αγάπη μας, το πάθος μας, την τρέλα μας… επάγγελμα.

Έτσι πετύχαμε να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους να δοκιμάσουν μια φρέσκια μπύρα. Μια μπύρα απαστερίωτη και αφιλτράριστη. Μια μπύρα με πλούσια αρώματα και γεύσεις. Έτσι μαζευτήκαμε μια βραδιά, με σκοπό να βρούμε αυτό το όνομα. Δοκιμάζοντας την μπύρα προσπαθούσαμε να εμπνευστούμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Όνομα δεν βρήκαμε. γίναμε όμως… Σκνίπα.

ΣΚΝΙΠΑ. Το όνομα σε κάποιους ίσως φανεί περίεργο, ίσως να γελάσουν. ΔΕΝ είναι όμως τυχαίο. Κάνουμε αυτό που μας αρέσει, χωρίς το άγχος της γενικότερης αποδοχής, ακόμα – ακόμα και στο όνομα ή στο σκίτσο της ετικέτας της μπύρας. Θέλαμε να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ζυθοποιούμε. Θέλουμε να προσφέρουμε μια ξεχωριστή μπύρα σε όλα τα επίπεδα. Μια αληθινή μπύρα. Την ΣΚΝΙΠΑ.

Φιλοσοφία

Παρόλο που πλέον έχουμε περάσει από την οικιακή Ζυθοποιία στην επαγγελματική παραγωγή μπύρας, ο στόχος μας ήταν, είναι και θα παραμένει πάντα ίδιος. Να προσφέρουμε ένα ποιοτικό προϊόν, διαφορετικό από ότι έχει συνηθίσει ο ουρανίσκος του λάτρη της μπύρας. Να δώσουμε στους ανθρώπους την δυνατότητα να απολαμβάνουν κάτι μοναδικό. Αληθινή μπύρα. Κριθάρι, μαγιά, λυκίσκος. Τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούμε για την παραγωγή του τελικού προϊόντος είναι τα καλύτερα που υπάρχουν, και σε ποσοστό 80%, Ελληνικής προέλευσης. Ακόμα και τα μηχανήματα μας, είναι κατασκευασμένα στην Ελλάδα.

Στηρίζουμε τον τόπο μας και τα προϊόντα του, γιατί έτσι ακριβώς πρέπει.

Εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Θέρμης, στο 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Θεσ/νίκης – Πολυγύρου. Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος, φτιάχτηκε για έναν και μοναδικό σκοπό. Την εύρυθμη λειτουργία ενός άριστα εξοπλισμένου μικροζυθοποιείου. Στα 400 τετραγωνικά του μέτρα, υπάρχουν όλα τα κατάλληλα μηχανήματα έτσι ώστε να παράγουν καθημερινά, την μπύρα ΣΚΝΙΠΑ. Τα πάντα εντός του χώρου, έχουν φτιαχτεί σύμφωνα με το σύστημα αυτοελέγχου HACCP.

Εκτός των άλλων όμως, ο χώρος μας είναι και επισκέψιμος. Αυτό σημαίνει ότι κατόπιν συνεννόησης, όλοι μπορείτε να επισκεφθείτε το ζυθοποιείο μας, έτσι ώστε να μπορέσετε να ξεναγηθείτε στο χώρο παραγωγής της μπύρας ΣΚΝΙΠΑ. Στον κόσμο της φρέσκιας μπύρας. Αν και εσείς θέλετε να επισκεφθείτε το ζυθοποιείο μας, επικοινωνείτε μαζί μας και βιώστε μια άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση στον κόσμο της αληθινής μπύρας.

Διαδικασία Παραγωγής

Προανάμιξη
Η αλεσμένη βύνη κατά την είσοδο της στο δοχείο εκχύλισης- πολτοποίησης (mashtun), αναμειγνύεται με ζεστό νερό ζυθοποίησης σε ένα ειδικό προαναμεικτήρα, ο οποίος επιτρέπει την ομοιογενή διαβροχή και πολτοποίηση της.

Εκχύλιση – Πολτοποίηση
Ανάλογα με τον βαθμό τροποποίησης της βύνης και το είδος της μπύρας που παράγουμε, η θερμοκρασία του πολτού της βύνης ανεβαίνει σταδιακά, με σκοπό την ενεργοποίηση συγκεκριμένων ενζύμων, προκειμένου να επιτευχθεί η αποικοδόμηση υδατανθράκων και πεπτιδίων σε μορφές σακχάρων και πρωτεϊνών.

Φιλτράρισμα ζυθογλεύκους
Μετά την ολοκλήρωση της εκχύλισης, και την μεταφορά των συστατικών της βύνης στο ζυθογλεύκος, ακολουθεί ο διαχωρισμός του, ο οποίος πραγματοποιείται στο δοχείο του φιλτραρίσματος (lauter tun) στη συνέχεια μεταφέρεται στο βραστήρα (wort kettle).

Βρασμός Ζυθογλεύκους -Προσθήκη λυκίσκου
Ο βρασμός του ζυθογλεύκους διασφαλίζει την αποστείρωση του, και κατά συνέπεια αποτρέπει την μεταφορά επιμολύνσεων από τη βύνη. Κατά την διάρκεια του βρασμού γίνεται η προσθήκη του λυκίσκου. Μετά την ολοκλήρωση του βρασμού, το αποστειρωμένο ζυθογλεύκος φυγοκεντρείται σε ένα δοχείο με ειδικό γεωμετρικό σχήμα (Whirlpool).Στη συνέχεια το διαυγές ζυθογλεύκος, η θερμοκρασία του οποίου πλησιάζει τους lOOo C, ψύχεται στους 12 -16ο C, με τη χρήση ενός πλακοειδούς εναλλάκτη, και οδηγείται στις δεξαμενές ζύμωσης.

Αλκοολική ζύμωση
Στη δεξαμενή ζύμωσης προστίθεται η ζύμη (μαγιά), στο ψυγμένο ζυθογλεύκος, προκειμένου να αρχίσει η αλκοολική ζύμωση. Όταν ολοκληρωθεί η αλκοολική ζύμωση και τα σάκχαρα έχουν σχεδόν πλήρως μεταβολιστεί, ο ρυθμός της αλκοολικής ζύμωσης επιβραδύνεται και οι ζυμομύκητες καταβυθίζονται στον πυθμένα της δεξαμενής. Σε αυτή τη φάση η θερμοκρασία της μπύρας μειώνεται και προσεγγίζει τους Οο C, προκειμένου η καταβύθιση των ζυμών.

Τυποποίηση
Τυποποίηση είναι η διαδικασία μεταφοράς της μπύρας από τις δεξαμενές φύλαξης σε φιάλες ή βαρέλια, προκειμένου να διατεθεί στην αγορά.

Προϊόντα του παραγωγού Sknipa θα βρείτε στις κατηγορίες: Μπύρες
Διαβάστε Περισσοτερα

Για πληροφορίες ή παραγγελίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Εμπορικού

    Όνομα *
    Επώνυμο *
    Email *
    Τηλέφωνο
    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.