The Kotsonis Estate

Ηπείρου 33, Αγία Παρασκευή - Αττική TK 15341 - ΕΛΛΑΔΑ +30 6977 006600 mando@thekotsonisestate.gr info@thekotsonisestate.gr
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Το Κτήμα

Οι λόφοι που γράφουν τη δική τους ιστορία στο καλό ελαιόλαδο!

Οι ελιές του Κτήματος Κοτσώνη, έχουν κι αυτές τη δική τους… ιστορία, μια που οι νεότερες είναι μόλις 25 ετών, οι αμέσως παλαιότερες 70 με 100 ετών, ενώ οι πιο …γηραιές ρίζες έχουν ηλικία πολλών αιώνων! Το Κτήμα παράγει, κυρίως, την ποικιλία Μανάκι, η οποία χαρακτηρίζεται από τη φρουτώδη, συμπαγή αλλά καθόλου πικρή γεύση της, και ξεχωρίζει για την κρεμώδη υφή της και τις «γευστικές αναμνήσεις» από αμύγδαλα, αγκινάρα και φρέσκο γρασίδι! Σε μικρότερη κλίμακα και κυρίως από συνεργαζόμενους ελαιοπαραγωγούς, καλλιεργείται και η Κορωνέικη ποικιλία που φημίζεται για τη φρέσκια, φρουτώδη γεύση ελιάς που αφήνει στη γλώσσα αλλά και για τη συμπαγή υφή της που αναδίδει το άρωμα των πράσινων φύλλων της ελιάς. Και οι δύο αυτές ποικιλίες είναι διεθνώς αναγνωρισμένες για την ποιότητα και την εξαιρετική τους γεύση.

Το Κτήμα Κοτσώνη ακολουθεί τις πιο σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου. Οι ελαιώνες που είναι αφιερωμένοι στην παραγωγή Έξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου ακολουθούν τη μέθοδο της καλλιέργειας χαμηλής έντασης. Στο ελαιοτριβείο, ακολουθείται η μέθοδος της ψυχρής έκθλιψης, μέθοδος που διατηρεί όλες τις βιταμίνες του ελαιόλαδου και εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα λαδιού! Οι ελαιώνες που παράγουν αποκλειστικά Οργανικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, βρίσκονται σε Ενιαίο Κτήμα (Single Estate), εξασφαλίζοντας 100% έλεγχο στη διαδικασία παραγωγής και είναι Μονοποικιλιακοί (Single Variety), γεγονός που διασφαλίζει τη σταθερή ποιότητα και γεύση του ελαιολάδου. Τα ελαιόλαδα που παράγονται από μία μόνο ποικιλία αποδίδουν πλήρως τη γεύση και το άρωμα του συγκεκριμένου δέντρου, καθώς και τα χαρακτηριστικά που συνδέονται με το τοπικό έδαφος και κλίμα.

 

Η Περιοχή

Γεωγραφία

To Κτήμα Κοτσώνη απλώνεται σε μία περιοχή που βρίσκεται στα όρια μεταξύ των νομών Αργολίδας και Αρκαδίας. Η έκταση του καλύπτει 1000 περίπου στρέμματα, ενώ η δυναμικότητα της παραγωγής ενισχύεται και από τη συνεργασία με μικρότερους ελαιοπαραγωγούς στην ευρύτερη περιοχή.
Το έδαφος των περιοχών αυτών θεωρείται ιδανικό για την καλλιέργεια της ελιάς, μια που, κατά κύριο λόγο, αποτελείται από κοκκινόχωμα. Τα υπόγεια νερά που διατρέχουν το Κτήμα σε συνδυασμό με το υψόμετρο των λόφων που φτάνει μέχρι και τα 500 μέτρα, δημιουργούν ένα περιβάλλον ιδιαίτερα φιλικό για την ελιά!

 

Οικογένεια Κοτσώνη.

4 γενιές ανθρώπων αφιερωμένων στην παραγωγή ελαιολάδου

Σε ένα τοπίο όπου οι λόφοι «χαράζουν» με καμπύλες τον ορίζοντα, σε μια γη κατάφυτη από ελιές, η οικογένεια Κοτσώνη, είδε πριν 100 χρόνια το μέλλον της να διαγράφεται… γκριζοπράσινο. Δίπλα στις «πολύχρυσες Μυκήνες» και το πολύφημο Άργος, το Κτήμα Κοτσώνη γράφει επί 4 γενιές τη δική του ιστορία. Αυτή που τους ενέπνευσε, η ίδια η γη τους. Οι ελαιώνες του Κτήματος Κοτσώνη, ξεκίνησαν την πορεία τους στις αρχές του 1900 και πολύ γρήγορα, η γεύση του ελαιολάδου του Κτήματος έγινε ιδιαίτερα αγαπητή από τους καταναλωτές.
20 χρόνια αργότερα, οι άνθρωποι της οικογένειας Κοτσώνη, παρακολουθώντας στενά τα βήματα της τεχνολογίας, δημιουργούν το πρώτο μηχανικό και υδροκίνητο ελαιοτριβείο της περιοχής, το οποίο θεωρείται ό,τι πιο σύγχρονο για την εποχή του. Αυτή η απόφαση, απόρροια της αγάπης της οικογένειας για την ποιότητα των προϊόντων της, δίνει νέα ώθηση στην παραγωγή αλλά και την επωνυμία του Κτήματος. Η πίστη των ανθρώπων του Κτήματος στην παράδοση και την ποιότητα αλλά και η επιμονή τους να ακολουθούν τις εξελίξεις της τεχνολογίας, επιβεβαιώνεται ξανά το 1930, όταν η οικογένεια Κοτσώνη αποφασίζει να αναβαθμίσει το ελαιοτριβείο σε υδροηλεκτρικό. Στις δεκαετίες που ακολουθούν το Κτήμα αφιερώνεται στην παραγωγή ποιοτικού ελαιόλαδου, κερδίζοντας όλο και περισσότερους οπαδούς της ξεχωριστής γεύσης του.
Το 2007, το Κτήμα Κοτσώνη εξελίσσεται και πάλι, αφιερώνοντας μέρος των ελαιώνων του στη βιολογική καλλιέργεια, προβλέποντας τη στροφή του καταναλωτή στην αναζήτηση ακόμη πιο υγιεινών προϊόντων!
Στις μέρες μας, η οικογένεια Κοτσώνη χρησιμοποιεί τις πιο προηγμένες μεθόδους έκθλιψης και τυποποίησης σε νέες εγκαταστάσεις, επιμένοντας σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά επί 4 γενιές: Να προσφέρει στη γη τη φροντίδα που της αξίζει και να παίρνει από αυτήν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Οικογένεια Κοτσώνη

Αξίες

Ποιότητα

Στο Κτήμα Κοτσώνη, επί 100 και πλέον χρόνια, επιμένουμε στη δημιουργία ποιοτικών προϊόντων ελιάς. Με γνώμονα την παράδοση και σύμμαχο την τεχνολογία εξασφαλίζουμε ότι η παραγωγή μας, από την καλλιέργεια μέχρι την τυποποίηση, θα έχει το μέγιστο ποιοτικό αποτέλεσμα.

 

Ο σεβασμός προς το περιβάλλον

Είναι μια καθημερινή πρακτική, μια που το περιβάλλον δεν είναι μόνο η δουλειά μας, αλλά και η ίδια μας η ζωή.

Ήθος και Εμπιστοσύνη

Απέναντι στη φύση που μας ζει, τους συνεργάτες που μοιράζονται μαζί μας την προσπάθεια για ποιοτικά προϊόντα, τον καταναλωτή που απαιτεί να έχει στο τραπέζι του ένα προϊόν,αντάξιο των προσδοκιών του.

Αειφορία

Εκμεταλλευόμενοι σωστά τη φύση και τους καρπούς της, δουλεύουμε με κανόνα τη βιωσιμότητα και στόχο ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τους συνεργάτες μας!

Διαβάστε Περισσοτερα

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο