Το Μέλισσας

Γουριανά - Άρτα 47043 - ΕΛΛΑΔΑ +30. 26850 51600 +30. 6972256832
Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Λίγα λόγια για τον παραγωγό

Το Μέλισσας είναι μια μελισσοκομική μονάδα που βρίσκεται στο νόμο Άρτας και συγκεκριμένα στα Γουριανά, ένα χωριό στα κεντρικά Τζουμέρκα που απέχει 60 χλμ. από την Άρτα και 75 χλμ. από τα Ιωάννινα. Η περιοχή μας διαθέτει πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν πολλά αγριολούλουδα, κουμαριές, ερείκη (ανοιξιάτικη), πουρνάρια. Σε μεγαλύτερα υψόμετρα συναντάμε βελανιδιές, έλατα, ρίγανη, τσάι, θρούμπη,κ.ά.

Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε και εμείς με όλον αυτόν τον φυσικό πλούτο και να τον διαχειριστούμε όσο πιο παρθένα γίνεται μέσα από την μελισσοκομία. Γεννημένοι σε αυτόν τον παράδεισο και θέλοντας να παραμείνουμε σε αυτόν τον τόπο, που είναι γεμάτος ιστορικές και θρησκευτικές παραδόσεις, αποφασίσαμε να μην πέσουμε και εμείς θύματα της αστυφιλίας αλλά να παλέψουμε και να φέρουμε και πάλι νέους στο χωριό μας που να έχουν όρεξη και δίψα για χωριάτικη ζωή.

Το Μέλισσας βρίσκεται στο ξεκίνημά του σαν μονάδα και παράγει μέλι πορτοκαλιάς, ερείκης, πεύκου, διαφόρων ανθέων που συλλέγονται με τον πιο απλό τρόπο. Με την αγάπη και την φροντίδα του μελισσοκόμου, παράγουμε επίσης διάφορες κηραλοιφές, βασιλικό πολτό και συλλέγουμε τσάι και ρίγανη από τα Τζουμέρκα σε υψόμετρο 1800 – 2100 μέτρων. Με σεβασμό στη φύση και το σκεπτικό ότι όπως τη βρήκαμε εμείς έτσι θα πρέπει να τη βρουν και άλλοι, όλοι κόβουμε αντί να ξεριζώνουμε. Το Μέλισσας μπαίνει έτσι και στην διαδικασία καλλιέργειας βιολογικής παραγωγής τσαγιού και ρίγανης σε μια περιοχή με άγονα και ανεκμετάλλευτα εδάφη.

Διαβάστε Περισσοτερα

Επικοινωνήστε με τον παραγωγό

Η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον παραγωγό.
Όνομα *
Επώνυμο *

Email *
Τηλέφωνο