Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Άλευρα & Δημητριακά
Αιθέρια Έλαια
Αλάτι & Μπαχαρικά
Αλιεύματα - Αλίπαστα
Αλλαντικά
Αυγά
Βιολογικά Προϊόντα
Βότανα & Μυρωδικά
Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά
Γλυκά, Σοκολάτες & Παγωτά
Ελαιόλαδο - Ελιές
Επαλείμματα
Ζυμαρικά & Τραχανάς
Κρασί & Αλκοολούχα
Μέλι & Προϊόντα Μελιού
Μανιτάρια & Τρούφες
Μαρμελάδες & Γλυκά Κουταλιού
Μπύρες
Ξηροί Καρποί & Σπόροι
Ορεκτικά & Έτοιμα Γεύματα
Παστέλια & Μπάρες
Προτάσεις Δώρου
Προϊόντα Μαύρου Σκόρδου
Προϊόντα Φούρνου
Ροφήματα
Σάλτσες & Αλείμματα
Σνακ
Τσάι, Καφές & Αφέψημα
Υπερτροφές
Φρούτα & Λαχανικά
Χυμοί & Αναψυκτικά
Ψάρια, Θαλασσινά & Αυγοτάραχο
Όσπρια & Ρύζι
Dressings, Ξύδι & Πετιμέζι
Πίσω

Αλμυρό Cheesecake με Καύκαλο Χαρουπιού από τον Φούρνο Ντουρουντούς & Μαρμελάδα Τσίλι

Το cheesecake... αλλιώς!
Για 10 Άτομα
120 λεπτά

Υλικά

Για τη βάση:

Για τη στρώση με το τυρί:

  • 300 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • αλάτι – πιπέρι

Για τη στρώση μαρμελάδας:

  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 200 γρ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 κ.γ. σκόνη τσίλι ή μισή πιπεριά τσίλι
  • 10 ντοματίνια
  • 50 ml λευκό ξύδι

Εκτέλεση

Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε το καύκαλο χαρουπιού μέχρι να γίνει σκόνη. Προσθέτουμε τα αυγά λιναρόσπορου και τους μουλιασμένους χουρμάδες μαζί με ελάχιστο από το νερό τους και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια πάστα.

Σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά ή σε τσέρκι περίπου 15 cm ρίχνουμε το μείγμα χαρουπιού και πιέζουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να πάρουμε μια συμπαγή βάση. Σε μπολ αναμειγνύουμε το κατίκι, τον ψιλοκομμένο Δυόσμο, το αλατοπίπερο και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από την βάση. Ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.

Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της μαρμελάδας εκτός από το μέλι. Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα. Προσθέτουμε και το μέλι, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα ακόμα ή μέχρι η μαρμελαδα μας να πήξει.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Απλώνουμε λίγη ποσότητα πάνω από την στρώση τυριού και αποθηκεύουμε την υπόλοιπη σε γυάλινο βαζάκι στο ψυγείο.

Καλή σας επιτυχία!

Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής

Περισσότερες Συνταγές

Δείτε Επίσης

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου