Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Άλευρα & Δημητριακά
Αιθέρια Έλαια
Αλάτι & Μπαχαρικά
Αλιεύματα - Αλίπαστα
Αλλαντικά
Αυγά
Βιολογικά Προϊόντα
Βότανα & Μυρωδικά
Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά
Γλυκά, Σοκολάτες & Παγωτά
Ελαιόλαδο - Ελιές
Επαλείμματα
Ζυμαρικά & Τραχανάς
Κρασί & Αλκοολούχα
Μέλι & Προϊόντα Μελιού
Μανιτάρια & Τρούφες
Μαρμελάδες & Γλυκά Κουταλιού
Μπύρες
Ξηροί Καρποί & Σπόροι
Ορεκτικά & Έτοιμα Γεύματα
Παστέλια & Μπάρες
Προτάσεις Δώρου
Προϊόντα Μαύρου Σκόρδου
Προϊόντα Φούρνου
Ροφήματα
Σάλτσες & Αλείμματα
Σνακ
Τσάι, Καφές & Αφέψημα
Υπερτροφές
Φρούτα & Λαχανικά
Χυμοί & Αναψυκτικά
Ψάρια, Θαλασσινά & Αυγοτάραχο
Όσπρια & Ρύζι
Dressings, Ξύδι & Πετιμέζι
Πίσω

Αλμυρό τσίζκεϊκ με παξιμαδάκια οσπρίων, ανθότυρο και τοματίνια στο τσαμπί

Αλμυρό cheesecake! Μία συνταγή της Madame Gâteaux

Υλικά

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

Για ένα τσίζκεϊκ διαμέτρου 16 εκ.

 
Για τη γέμιση:

  • 400 γρ ανθότυρο
  • 350 γρ τυρί κρέμα (πλήρες)
  • μερικά κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, πολύ ψιλοκομμένα
  • 2 κτγ ελαιόλαδο
  • θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 25 τοματίνια σε τσαμπί
  • επιπλέον ελαιόλαδο, για ράντισμα

Εκτέλεση

Για τη βάση:

  1. Στρώνουμε ένα στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 16 εκ. και ύψους 6 εκ. με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
  2. Στον πολυκόφτη, χτυπάμε τις μπουκιές οσπρίων και τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό τις μπουκιές οσπρίων.
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά και στρώνουμε το μείγμα μέσα στο τσέρκι, πιέζοντάς το καλά και ισιώνοντάς το με μια σπάτουλα.
  5. Τοποθετούμε το τσέρκι στο ψυγείο για 30’ ώστε να σφίξει η βάση.

 

Για τη γέμιση και το σερβίρισμα:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το ανθότυρο με το τυρί κρέμα, ώσπου να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθούν.
  3. Στρώνουμε το μείγμα στο τσέρκι και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  4. Τοποθετούμε το τσίζκεϊκ για 1 ώρα στο ψυγείο, ώστε να σφίξει η γέμιση.
  5. Βάζουμε τα τοματίνια μέσα σε ένα ταψάκι, αλατίζουμε ελαφρώς και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Ξεφορμάρουμε το τσίζκεϊκ και το γαρνίρουμε με τα τοματίνια και λίγη φρέσκια ρίγανη.
Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής

Περισσότερες Συνταγές

Δείτε Επίσης

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου