Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Πίσω

Αρωματισμένη Πανακότα με Βερύκοκα (ή Δαμάσκηνα)

Η Kottis Superfoods δίνει έξτρα άρωμα στην αγαπημένη όλων!
Για 4 άτομα
40 λεπτά

Υλικά

750ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

250ml γάλα

15γρ φύλλα ζελατίνης

2 κ.σ. Βιολογική Μαρμελάδα Αρώνια 

1 κ.γ. βιολογικό μέλι πορτοκαλιάς ή 200 γρ. Ζάχαρη

 

Για τα βερύκοκα:

5 φρέσκα βερίκοκα χωρισμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσι

1 ποτήρι του κρασιού σουμάδα

1 φλιτζάνι Βιολογική Μαρμελάδα Αρώνια 

1-2 κ.σ. μέλι πορτοκαλιάς

½  κ.σ. Βούτυρο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την πανακότα:

Βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε 1 λίτρο νερό (όσο πιο κρύο γίνεται) για 15-20 λεπτά.

Κατόπιν βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το μέλι (ή τη ζάχαρη) σε κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το μέλι (ή η ζάχαρη).

Στραγγίζουμε τη ζελατίνη όσο καλύτερα μπορούμε και τη ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα, ώστε να λιώσει.

Γεμίζουμε τα σκεύη της πανακότας (ιδανικά, φόρμα σιλικόνης) και τα βάζουμε για 5 ώρες στο ψυγείο.

Όταν παρέλθει το 5ωρο, ξεφορμάρουμε την πανακότα.

 

Ετοιμάζουμε τα βερίκοκα:

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μέλι να καραμελώσει.

Προσθέτουμε τα βερίκοκα με το βούτυρο και έπειτα από μισό λεπτό τη σουμάδα μαζί με τη μαρμελάδα αρώνια.

Τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα βερίκοκα (δεν τα θέλουμε πολύ μαλακά).

Σερβίρουμε την πανακότα συνοδεύοντας με τα βερίκοκα.

Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής
Βιολογικά ΠροϊόνταΜαρμελάδες
Βιολογική Μαρμελάδα Αρώνια – Kottis Superfoods

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη