Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Άλευρα & Δημητριακά
Αιθέρια Έλαια
Αλάτι & Μπαχαρικά
Αλιεύματα - Αλίπαστα
Αλλαντικά
Αυγά
Βιολογικά Προϊόντα
Βότανα & Μυρωδικά
Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά
Γλυκά, Σοκολάτες & Παγωτά
Ελαιόλαδο - Ελιές
Επαλείμματα
Ζυμαρικά & Τραχανάς
Κρασί & Αλκοολούχα
Μέλι & Προϊόντα Μελιού
Μανιτάρια & Τρούφες
Μαρμελάδες & Γλυκά Κουταλιού
Μπύρες
Ξηροί Καρποί & Σπόροι
Ορεκτικά & Έτοιμα Γεύματα
Παστέλια & Μπάρες
Προτάσεις Δώρου
Προϊόντα Μαύρου Σκόρδου
Προϊόντα Φούρνου
Ροφήματα
Σάλτσες & Αλείμματα
Σνακ
Τσάι, Καφές & Αφέψημα
Υπερτροφές
Φρούτα & Λαχανικά
Χυμοί & Αναψυκτικά
Ψάρια, Θαλασσινά & Αυγοτάραχο
Όσπρια & Ρύζι
Dressings, Ξύδι & Πετιμέζι
Πίσω

Χανιώτικα ανάμεικτα καλιτσούνια

Μία συνταγή του Τυροκομείου Μπαλαντίνος..

Υλικά

 

Για την γέμιση

1 κιλό σπανάκι (αν θέλετε προσθέστε και άγρια χόρτα)

1 κιλό μαλακιά φέτα Μπαλαντίνος

½ κιλό σκληρή φέτα Μπαλαντίνος

1 πράσο

1 ματσάκι δυόσμο

1 ματσάκι μάραθο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

2-3 μικρά ξερά κρεμμύδια

1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Για το φύλλο

1 κιλό αλεύρι μαλακό

½ λίτρο φρέσκο γάλα

1 βιτάμ

Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

 

1) Πλένουμε καλά τα χόρτα, τα στεγνώνουμε και τα ψιλοκόβουμε σε μία λεκάνη. Έπειτα τρίβουμε με τα χέρια μας τη φέτα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το λάδι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

2) Φτιάχνουμε το ζυμάρι με το αλεύρι, το γάλα, το βιτάμ και το αλάτι.

3) Με ένα πλάστη ανοίγουμε φύλλο όχι πολύ λεπτό. Κόβουμε με το μαχαίρι σε τετράγωνα το φύλλο. Γεμίζουμε το κάθε τετράγωνο που κόψαμε με μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει.

4) Διπλώνουμε τις δύο απέναντι γωνίες του φύλλου. Το ίδιο κάνουμε και με τις άλλες δύο γωνίες και πατάμε ελαφρά με το δάχτυλό μας το καλιτσούνι στο κέντρο να “κολλήσει”.

5) Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με σησάμι.

6) Ψήνουμε τα καλιτσούνια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

 

Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής

Περισσότερες Συνταγές

Δείτε Επίσης

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου