Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Πίσω

Χορτόσουπα με μανιτάρια… ποικιλία του δάσους αποξηραμένη

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων νοστιμίζει τις κρύες ημέρες!
Για 2 άτομα
30 λεπτά

Υλικά

1 φακελάκι αποξηραμένη ποικιλία μανιταριών του δάσους
2 μέτριες πατάτες
2 καρότα
2 ξερά κρεμμύδια
½ ματσάκι μαϊντανό
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
αλάτι
πιπέρι
1 ποτήρι του κρασιού ζυμαρικό (αστράκι -φιντές- ψιλό κριθαράκι- τραχανάς κ.λ.)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε 1 λίτρο νερό κρύο και βάζουμε μέσα τα μανιτάρια να
μουλιάσουν καλά, περίπου για 1 ώρα.
Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε μέτριους κύβους.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
να καραμελώσει χωρίς να καεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις πατάτες, τα
καρότα και σοτάρουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε το νερό που μουλιάσαμε τα
μανιτάρια και προσθέτουμε όσο χρειαστεί για να σκεπαστούν τα υλικά μας
και να βράσουν σε σιγανή φωτιά.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και όποιο ζυμαρικό θέλουμε για να
κάνουμε τη σούπα μας λίγο πιο πηχτή.
Αλατίζουμε  την σούπα μας και πριν τη βγάλουμε από τη φωτιά
προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Πιπέρι και λεμόνι μπορεί να προσθέσει κανείς στο πιάτο του .

Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη