Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Πίσω

Χταπόδι μαρινάτο με βότανα & αφρός ταραμά με άρωμα μαύρης τρούφας

Γεύσεις που δημιουργούν "εκρήξεις" στο στόμα!
Για 4 Άτομα
80 Λεπτά

Υλικά

-1 χταπόδι
-2 κρεμμύδια
-Ξύδι
-2 δάφνες
-5 γρ. πιπέρι
-Φρέσκια ρίγανη
-Φρέσκια μαντζουράνα
-50 γρ. φρέσκα φασολάκια
-2 baby καρότα
-Μπαλσάμικο ξύδι με μαύρη τρούφα
-30 γρ. βούτυρο
-2 λεμόνια
-Ελαιόλαδο με μαύρη τρούφα
-Αράβικη πίτα
-1,8 lit. ηλιέλαιο
-300 γρ. λευκό ταραμά
-50 γρ. κόκκινο ταραμά
-Νερό
-Κρασί λευκό

Εκτέλεση

Βράζουμε το χταπόδι με ξύδι, πιπέρι, φύλλα δάφνης για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει. Το κρυώνουμε και το μαρινάρουμε με ελαιόλαδο με λευκή τρούφα, δάφνη, πιπέρι, φρέσκα βότανα και λεμόνι.

Ετοιμάζουμε τον ταραμά Τον χτυπάμε στο μίξερ με λίγο ξερό κρεμμίδι μέχρι να αφρατέψει. Ακολουθούμε τη διαδικασία σαν να κάνουμε μαγιονέζα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ηλιέλαιο, διαδοχικά λίγο νερό μαζί με χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε την υψή που θέλουμε.

Βράζουμε τα λαχανικά σε νερό με αλάτι για 2-3 λεπτά και κρυώνουμε αμέσως σε πάγο.

Ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια. Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου μέδρι να μαλακώσουν και να γλυκάνουν. Δυναμώνουμε τη φωτιά, σβήνουμε με λευκό κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως και αρωματίζουμε με μπαλσάμικο ξύδι με άρωμα λευκής τρούφας.

Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής
Ελαιόλαδο extra παρθένοΛάδι ΤρούφαςΠροϊόντα τρούφας
Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο με άρωμα μαύρης τρούφας – Dryas
Ελαιόλαδο extra παρθένοΛάδι ΤρούφαςΠροϊόντα τρούφας
Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο με άρωμα άσπρης τρούφας – Dryas

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη