Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Πίσω

Γαλατόπιτα με Χωριάτικο Κρητικό Φύλλο!

Λαχταριστή γαλατόπιτα, για επαγγελματίες...

Υλικά

Υλικά Φύλλου
Αλεύρι σκληρό φύλλου Κ075, 10 κιλά.
Ηλιέλαιο, 1.5 κιλά.
Νερό, 4.2 κιλά.
Αλάτι, 250 γραμ.
Ξύδι, 100 γραμ.
Μαργαρίνη μαλακή (αλοιφώδης), 2 κιλά.

Κρέμα Γαλατόπιτας
Γάλα, 4 κιλά
Ζάχαρη, 650 γραμ.
Αλεύρι, 320 γραμ.
Σιμιγδάλι ψιλό, 100 γραμ.
Βούτυρο, 250 γραμ.
Αυγά, 4 τεμάχια.
Βανίλια, 1 τεμάχιο.

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη μας ανακατεύοντας τα υλικά του φύλλου στο ζυμωτήριο. Κόβουμε τη ζύμη σε μπάλες ανάλογα με το ταψί μας. Ανοίγουμε το φύλλο στη σφολιατομηχανή και το αλείφουμε   με μαλακή μαργαρίνη ζαχαροπλαστικής. Τυλίγουμε το φύλλο 5-6 φορές παράλληλα και το κάνουμε σε σχήμα μπάλας. Το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 12 ώρες. Το ανοίγουμε στη μηχανή μας, το απλώνουμε στο ταψί μας και ρίχνουμε την κρέμα γαλατόπιτας. Ψήνουμε στους 190 ο C για 45-50’.

 

Για την κρέμα

Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι το βούτυρο και τη βανίλια. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά.

 
Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη