Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Άλευρα & Δημητριακά
Αιθέρια Έλαια
Αλάτι & Μπαχαρικά
Αλιεύματα - Αλίπαστα
Αλλαντικά
Αυγά
Βιολογικά Προϊόντα
Βότανα & Μυρωδικά
Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά
Γλυκά, Σοκολάτες & Παγωτά
Ελαιόλαδο - Ελιές
Επαλείμματα
Ζυμαρικά & Τραχανάς
Κρασί & Αλκοολούχα
Μέλι & Προϊόντα Μελιού
Μανιτάρια & Τρούφες
Μαρμελάδες & Γλυκά Κουταλιού
Μπύρες
Ξηροί Καρποί & Σπόροι
Ορεκτικά & Έτοιμα Γεύματα
Παστέλια & Μπάρες
Προτάσεις Δώρου
Προϊόντα Μαύρου Σκόρδου
Προϊόντα Φούρνου
Ροφήματα
Σάλτσες & Αλείμματα
Σνακ
Τσάι, Καφές & Αφέψημα
Υπερτροφές
Φρούτα & Λαχανικά
Χυμοί & Αναψυκτικά
Ψάρια, Θαλασσινά & Αυγοτάραχο
Όσπρια & Ρύζι
Dressings, Ξύδι & Πετιμέζι
Πίσω

Γαύρος μαριναρισμένος με ρίγανη

Μια καλοκαιρινή συνταγή με άρωμα καλοκαιριού από την Αρωγαία!

Υλικά

½ κιλό γαύρο

2 κ.σ. ρίγανη

Χοντρό αλάτι

Σκόρδο

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά το γαύρο και τον τοποθετούμε αφού στραγγίξει πολύ καλά σε δοχείο ανά στρώσεις με μπόλικο χοντρό αλάτι ανάμεσα τους. Σκεπάζουμε με αλάτι και το πάνω μέρος. Κλείνουμε το δοχείο για να μη μυρίσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για 24 ώρες. Ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αδειάζουμε τα υγρά που μαζεύονται στο δοχείο.

Μετά από το ¨ψήσιμο¨,

ξεπλένουμε καλά να φύγει το αλάτι και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το κεφάλι και το κεντρικό κόκαλο. Ξεπλένουμε πάλι και στραγγίζουμε καλά. Τοποθετούμε τα γαυράκια στο δοχείο που θα τα συντηρήσουμε μαζί με τη ρίγανη και συμπληρώνουμε με το λάδι προσέχοντας να πηγαίνει παντού. Προσθέτουμε μια σκελίδα σκόρδο και το φυλάμε στο ψυγείο. Μετά από 24 ώρες είναι έτοιμο!

Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής
Βιολογικά ΠροϊόνταΒότανα & ΜυρωδικάΒιολογικά βόταναΡίγανη
Βιολογική ρίγανη – Arogaia
Βιολογικά ΠροϊόνταΒότανα & ΜυρωδικάΒιολογικά βόταναΡίγανη
Βιολογική ρίγανη – Products of Epirus

Περισσότερες Συνταγές

Δείτε Επίσης

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου