Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Πίσω

Γαύρος μαριναρισμένος με ρίγανη

Μια καλοκαιρινή συνταγή με άρωμα καλοκαιριού από την Αρωγαία!

Υλικά

½ κιλό γαύρο

2 κ.σ. ρίγανη

Χοντρό αλάτι

Σκόρδο

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά το γαύρο και τον τοποθετούμε αφού στραγγίξει πολύ καλά σε δοχείο ανά στρώσεις με μπόλικο χοντρό αλάτι ανάμεσα τους. Σκεπάζουμε με αλάτι και το πάνω μέρος. Κλείνουμε το δοχείο για να μη μυρίσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για 24 ώρες. Ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αδειάζουμε τα υγρά που μαζεύονται στο δοχείο.

Μετά από το ¨ψήσιμο¨,

ξεπλένουμε καλά να φύγει το αλάτι και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το κεφάλι και το κεντρικό κόκαλο. Ξεπλένουμε πάλι και στραγγίζουμε καλά. Τοποθετούμε τα γαυράκια στο δοχείο που θα τα συντηρήσουμε μαζί με τη ρίγανη και συμπληρώνουμε με το λάδι προσέχοντας να πηγαίνει παντού. Προσθέτουμε μια σκελίδα σκόρδο και το φυλάμε στο ψυγείο. Μετά από 24 ώρες είναι έτοιμο!

Share
Προϊόντα
Βιολογικά βόταναΒιολογικά ΠροϊόνταΒότανα - ΜυρωδικάΡίγανη
Βιολογική ρίγανη – Arogaia
Βιολογικά βόταναΒιολογικά ΠροϊόνταΒότανα - ΜυρωδικάΡίγανη
Ανθός ρίγανης – Apogee
Βιολογικά βόταναΒιολογικά ΠροϊόνταΒότανα - ΜυρωδικάΡίγανη
Βιολογική ρίγανη – Products of Epirus
Βιολογικά ΠροϊόνταΡίγανη
Ρίγανη – ABES