Γαύρος μαριναρισμένος με ρίγανη

Γαύρος μαριναρισμένος με ρίγανη

Μια καλοκαιρινή συνταγή με άρωμα καλοκαιριού από την Αρωγαία!

Υλικά

½ κιλό γαύρο

2 κ.σ. ρίγανη

Χοντρό αλάτι

Σκόρδο

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά το γαύρο και τον τοποθετούμε αφού στραγγίξει πολύ καλά σε δοχείο ανά στρώσεις με μπόλικο χοντρό αλάτι ανάμεσα τους. Σκεπάζουμε με αλάτι και το πάνω μέρος. Κλείνουμε το δοχείο για να μη μυρίσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για 24 ώρες. Ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αδειάζουμε τα υγρά που μαζεύονται στο δοχείο.

Μετά από το ¨ψήσιμο¨,

ξεπλένουμε καλά να φύγει το αλάτι και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το κεφάλι και το κεντρικό κόκαλο. Ξεπλένουμε πάλι και στραγγίζουμε καλά. Τοποθετούμε τα γαυράκια στο δοχείο που θα τα συντηρήσουμε μαζί με τη ρίγανη και συμπληρώνουμε με το λάδι προσέχοντας να πηγαίνει παντού. Προσθέτουμε μια σκελίδα σκόρδο και το φυλάμε στο ψυγείο. Μετά από 24 ώρες είναι έτοιμο!