Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Πίσω

Γεμιστό ψαρονέφρι με σύκα και χαλούμι

Υλικά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 μεσαίο κομμάτι χοιρινό ψαρονέφρι
4 τμχ.ξερά σύκα
100γρ. τυρί χαλούμι
Χυμός από ένα πορτοκάλι
Μισό ποτηράκι ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας Συκόμελο Ασκάδα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Μία συνταγή της Αλλαντοποιίας Λάμπρος και της Ασκάδα από την Εύβοια!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε κατά μήκος το ψαρονέφρι από τη μια πλευρά και το χτυπάμε ελαφριά μέχρι να απλώσει. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τα ξερά σύκα κομμένα στη μέση και το μανούρι. Το κάνουμε ρολό και το τυλίγουμε με τρία κομμάτια σπάγγο. Προσθέτουμε το ψαρονέφρι σε μικρό σκεύος και περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα. Κατά διαστήματα περιχύνουμε το ψαρονέφρι με τα υγρά από το ταψάκι. Δεκαπέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο βάζουμε το συκόμελο, σερβίρουμε με πουρέ ή πατάτες φούρνου.

Share
Προϊόντα