Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Πίσω

Καρπάτσιο Σύκου με Καρύδια

Το λάδι της Neolea συναντά τα καρύδια!
Για 4 άτομα
20 λεπτά

Υλικά

2 κ.σ. κάπαρη

8 φρέσκα σύκα 

30γρ καρύδια, ελαφρώς ψημένα και χοντροκομμένα

50γρ φέτα τριμμένη 

χυμό από 1 λεμόνι 

30γρ ρόκα

45ml ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνετε την κάπαρη και τηγανίζετε μέχρι να ανοίξει ελαφρώς. Την βγάζετε από το τηγάνι και την αφήνετε να κρυώσει σε χαρτί κουζίνας.

Κόβετε τα σύκα σε πολύ λεπτές φέτες και τα τοποθετείτε κυκλικά σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Πασπαλίζετε με τα καρύδια, τη φέτα, την κάπαρη, και τη ρόκα.

Με ένα κουτάλι χύνετε από πάνω το χυμό λεμονιού και περιχύνετε το πιάτο με ελαιόλαδο.

Τέλος, ρίχνετε το αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. 

 

 

Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής
Ελαιόλαδο extra παρθένο
Neolea Extra Virgin Olive Oil

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη