Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Πίσω

Κεφτεδάκια με σάλτσα λαχανικών

Λαχταριστά Κεφτεδάκια σε μόλις 25 Λεπτά!
Για 4 Άτομα
25 Λεπτά

Υλικά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

 

  • 500γρ κιμά λάπα μοσχαρίσια
  • 200γρ κιμά χοιρινή σπάλα
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ ρίγανη ξερή
  • 2 κ.σ δυόσμο ξερό
  • 2 κ.σ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κρεμμύδι χτυπημένο στο μούλτι
  • 1 σφηνοπότηρο ξύδι κόκκινο
  • 1 σφηνοπότηρο τσίπουρο ή ούζο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 τοματίνια πολτοποιημένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • φέτες ψωμί του τοστ χτυπημένες στο μούλτι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • αβγά
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι
  • Πιπέρι
  •  

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

 

  • 1 βαζάκι σάλτσα λαχανικών delimenti
  • 1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα τσίπουρο ή ούζο
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
  • Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά τον κιμά μας.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα.
  • Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μας
  • Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε μέτρια φωτιά

 

TIP: Προτιμάμε να τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε απλό ελαιόλαδο (όχι έξτρα παρθένο) ή πυρηνέλαιο.

 

TIP: Εγώ δεν τους αλευρώνω.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

 

  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε 1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Σβήνουμε με 1 κούπα τσίπουρο ή ούζο και προσθέτουμε λίγο νερό(κατά προτίμηση ζεστό)
  • Ρίχνουμε την σάλτσα λαχανικών delimenti στο τηγανάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει.
  • Λίγο πριν είναι έτοιμη η σάλτσα μας προσθέτουμε τους κεφτέδες μας και αφήνουμε να βράσουν λίγο

Σερβίρουμε σκέτους ή με ζυμαρικά ή ακόμα καλύτερα με τηγανιτές πατάτες.

Share
Προϊόντα
Διάφορες Σάλτσες - ΟρεκτικάΝτομάτας
Vegetables Pasta Sauce – Delimenti