• 1 βάζο τόνος Αλοννήσου Αlelma πικάντικος σε λάδι (αφαιρούμε τις πιπεριές)
• 4 μέτριες πατάτες βρασμένες
• 1 αυγό
• Λίγο γάλα
• 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
• 3/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά
• Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
• Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί (εάν θέλουμε τα κεφτεδάκια μας αρκετά πικάντικα λιώνουμε και προσθέτουμε στο μίγμα μας και 1-2 από τις κόκκινες πιπεριές του βάζου). Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο περίπου 15 λεπτά για σφίξει η ζύμη. Τα πλάθουμε σε μικρά στρόγγυλα κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.
Αν θέλουμε να μην είναι πικάντικα θα χρησιμοποιήσουμε τόνο Αλοννήσου Alelma σε λάδι.