Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Πίσω

Κέικ με Χαρούπι της Creta Carob

Το γλυκό κέικ των παλιών!
Για 8 άτομα
40 λεπτά

Υλικά

Για το κέικ:

1 φλιτζάνι αλεύρι

1/3 φλιτζάνι χαρουπάλευρο

2 κ.σ. λάδι από κουκούτσια σταφυλιού

3 κ.σ. κοκκοποιημένης ζάχαρης

1 κ.σ. χαρουπόμελο

2 κ.σ. γιαούρτι

1/3 φλιτζάνι γάλα

1 κ.γ. ξύδι

1/2 κ.γ. βανίλια

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

μια πρέζα θαλασσινό αλάτι

 

Για την επικάλυψη:

3 κ.σ. χαρουπόμελο

4 κ.σ. γιαουρτιού

1,5 κ.σ. κοκκοποιημένης ζάχαρης

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το αλεύρι, τη βανίλια, το αλάτι, το χαρουπάλευρο και τη μπέικιν πάουντερ με ελαφρά χτυπήματα.

Προσθέστε το ξύδι στο γάλα και αφήστε το να πήξει (5 λεπτά) . Συνδυάστε τα υπόλοιπα υγρά συστατικά και χύστε τα στο μίγμα αλευριού με το γάλα.

Ανακατέψτε τα όλα μαζί με μία σπάτουλα μέχρι να συνδυαστούν ομοιόμορφα.

Χύστε σε ένα δίσκο ψησίματος και ψήστε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά [ή έως ότου το μείγμα να κόβεται καθαρά με μαχαίρι] στους 180 βαθμούς.

Αφήστε το να κρυώσει.

 

Βγάλτε την επικάλυψη από το ανακάτεμα με σιρόπι, γιαούρτι και στέβια και διατηρήστε το στο ψυγείο.

Όταν το σερβίρετε, πασπαλίστε το κέικ με τη σάλτσα.

 

Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη