Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Όλες οι κατηγορίες
Πίσω

Κέικ με Κακάο & Αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι

Λαχταριστό Κέικ με αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι! Δώστε σε αυτούς που αγαπάτε ένα ξεχωριστό, σπιτικό κέικ!
Για 6 Άτομα
80 Λεπτά

Υλικά

  • 250 γραµ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 gr ζάχαρη
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 gr αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι ολικής άλεσης «Ελληνικό Κτήμα»
  • 200 gr κακάο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 250 gr γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • Λίγο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για να βουτυρώσουμε το ταψί και λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την προετοιμασία του ταψιού που θα βάλουμε το κέικ. Μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ταψάκι 30-32 εκατοστά.

Αλείφουμε τη βάση και τα πλαϊνά του ταψιού με το βούτυρο και στη συνέχεια πασπαλίζουμε όλη την εσωτερική επιφάνεια με αλεύρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.

 

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ, τη ζάχαρη µε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα, το αλεύρι, το κακάο µε το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το ξύσμα, και στο τέλος το γάλα. Το μείγμα δεν θα πρέπει να είναι πολύ σφιχτό.

 

Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ μέσα στο ταψί και ψήνουμε στους 170ο C για 60 λεπτά (ίσως χρειαστεί να το ψήσετε άλλα 5-10 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο). 

 

Καλή σας απόλαυση!

Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής

Περισσότερες Συνταγές

Δείτε Επίσης

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη