1 κούπα κινόα
4 κούπες άγλυκο γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
1 ώριμη μεγάλη μπανάνα
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. κανέλα
μια πρέζα αλάτι
σταφίδες Πριγκίπισσα Σταφίδα
Ξεπλένουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από την μπανάνα, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, αφήνουμε το καπάκι μισάνοιχτο και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά.
Όταν περάσουν τα 25 λεπτά, αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν λίγο τα υγρά (προσοχή να μην απορροφηθεί όλο το γάλα).
Λιώνουμε με ένα πηρούνι την μπανάνα και την προσθέτουμε στο κινόγαλο, ανακατεύοντας καλά, και αποσύρουμε από την φωτιά.
Γεμίζουμε τα μπολάκια μας και σερβίρουμε με χοντροκομμένα αμύγδαλα και σταφίδες Πριγκίπισσα Σταφίδα!
Tip: Εμείς δοκιμάσαμε γάλα καρύδας και αντί για ζάχαρη προσθέσαμε μία ώριμη μπανάνα. Αν το θέλετε πιο γλυκό μπορείτε να προσθέσετε λίγο σιρόπι σφενδάμου.
This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη