Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Πίσω

Κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες

Μια αγαπημένη συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι όλων μας!

Υλικά

(Για 6 Μερίδες)

1 κόκορας περίπου 2 κιλά., κομμένος σε 10 κομμάτια
500 γρ. χυλοπίτες ΑΝΑΓΝΟΥ
200 γρ. ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει)
900 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ψιλά καρέ, μαζί με το ζουμί τους
1 πρέζα ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλαράκι κανέλα 
τα φύλλα από 1/4 μάτσο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένα
1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
100 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε τον κόκορα μερίδες, τον αλατοπιπερώνουμε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 50 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κόκορα, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε την ντομάτα και τη δάφνη, τη ζάχαρη, την κανέλα του υπόλοιπο λάδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για μιάμιση ώρα ή μέχρι να μαλακώσει καλά το στήθος του κόκορα.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα κομμάτια του κόκορα, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν, και προσθέτουμε τις χυλοπίτες συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά και σβήνουμε την φωτιά.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκορα, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν με τη σάλτσα και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για περίπου 10 λεπτά. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με την μυζήθρα.

Κοινοποιήστε τη Συνταγή

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη