Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Επικοινωνήστε με ΝΟΜΗ
Όλες οι κατηγορίες
Άλευρα & Δημητριακά
Αιθέρια Έλαια
Αλάτι & Μπαχαρικά
Αλιεύματα - Αλίπαστα
Αλλαντικά
Αυγά
Βιολογικά Προϊόντα
Βότανα & Μυρωδικά
Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά
Γλυκά, Σοκολάτες & Παγωτά
Ελαιόλαδο - Ελιές
Επαλείμματα
Ζυμαρικά & Τραχανάς
Κρασί & Αλκοολούχα
Μέλι & Προϊόντα Μελιού
Μανιτάρια & Τρούφες
Μαρμελάδες & Γλυκά Κουταλιού
Μπύρες
Ξηροί Καρποί & Σπόροι
Ορεκτικά & Έτοιμα Γεύματα
Παστέλια & Μπάρες
Προτάσεις Δώρου
Προϊόντα Μαύρου Σκόρδου
Προϊόντα Φούρνου
Ροφήματα
Σάλτσες & Αλείμματα
Σνακ
Τσάι, Καφές & Αφέψημα
Υπερτροφές
Φρούτα & Λαχανικά
Χυμοί & Αναψυκτικά
Ψάρια, Θαλασσινά & Αυγοτάραχο
Όσπρια & Ρύζι
Dressings, Ξύδι & Πετιμέζι
Πίσω

Κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες

Μια αγαπημένη συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι όλων μας!

Υλικά

(Για 6 Μερίδες)

1 κόκορας περίπου 2 κιλά., κομμένος σε 10 κομμάτια
500 γρ. χυλοπίτες ΑΝΑΓΝΟΥ
200 γρ. ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει)
900 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ψιλά καρέ, μαζί με το ζουμί τους
1 πρέζα ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλαράκι κανέλα 
τα φύλλα από 1/4 μάτσο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένα
1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
100 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε τον κόκορα μερίδες, τον αλατοπιπερώνουμε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 50 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κόκορα, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε την ντομάτα και τη δάφνη, τη ζάχαρη, την κανέλα του υπόλοιπο λάδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για μιάμιση ώρα ή μέχρι να μαλακώσει καλά το στήθος του κόκορα.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα κομμάτια του κόκορα, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν, και προσθέτουμε τις χυλοπίτες συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά και σβήνουμε την φωτιά.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκορα, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν με τη σάλτσα και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για περίπου 10 λεπτά. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με την μυζήθρα.

Κοινοποιήστε τη Συνταγή

Περισσότερες Συνταγές

Δείτε Επίσης

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου