Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Πίσω

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Ένα Γευστικό και γρήγορο πιάτο από τα Ζυμαρικά Σαμαρίνα!

Υλικά

100gr κριθαράκι Σαμαρίνα
30ml ελαιόλαδο
Το λευκό μέρος από ένα πράσο ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
300 gr σπανάκι πλυμένο,μόνο το πάνω μέρος
100ml λευκό ξηρό κρασί
400 ml ζωμός λαχανικών ζεστός
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο(προαιρετικά)
Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
60gr πεκορίνο ή όποιο άλλο σκληρό τυρί για τρίψιμο
30 ml ελαιόλαδο επιπλέον
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το πράσο και το φρέσκο κρεμμυδάκι μαζί με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά
2. Προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά,προσθέτουμε το αλάτι και πιπέρι 
3. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο
4.Προσθέτουμε το 1/2 από το ζωμό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το κριθαράκι να το απορροφήσει 
5.Προσθέτουμε τα φύλλα από το σπανάκι
6. Προσθέτουμε άλλο 1/2 από το ζωμό και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και το κριθαράκι να έχει ψηθεί
7.Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι,το αρωματικότατο τυρί και το ελαιόλαδο
8. Ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε

Καλή σας όρεξη!!!

Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής
ΖυμαρικάΞηρά Ζυμαρικά
Κριθαροτό – Σαμαρίνα

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη