Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Πίσω

Κυριακάτικο τραπέζι με Γιουβέτσι από την Sirreon Olive Farms!

Θα το λατρέψουν τα παιδιά!
Για 4 άτομα
60 λεπτά

Υλικά

500 γρ. κριθαράκι

4 ώριμες ντομάτες

3 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Sirreon

1 πρέζα ζάχαρη

1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.

 Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε  ζεστό νερό (περίπου 2 1/2 φλιτζάνια νερό για κάθε φλιτζάνι κριθαράκι manestra), και όταν βράσει, βάζουμε τη σάλτσα σε ένα πήλινο σκεύος, προσθέτουμε το κριθαράκι  και ψήνουμε σε ένα προθερμασμένο μέτριο φούρνο.

Λίγο πριν το κριθαράκι μαγειρευτεί πλήρως, ανακατεύουμε,  και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί  από πάνω και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά και είναι έτοιμο! Το σερβίρουμε ζεστό.

  

Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής
Ελαιόλαδο-ΕλιέςΕλαιόλαδο extra παρθένο
Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο – Sirreon Olive Farms

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη