Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Με την εγγραφή σας στο newsletter μας, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει τους Όρους & Προϋποθέσεις
Πίσω

Λικέρ από Αρώνια

Συνταγή με Αρώνια από την Μελανόκαρπον

Υλικά

1 κιλό αρώνια
3/4 του κιλού ζάχαρη άσπρη ή 1/2 κιλό ζάχαρη καστανή
2 λίτρα νερό
5-6 καρφάκια γαρύφαλλο
Λίγη μαστίχα
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
750 ml κονιάκ

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά την αρώνια και την βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη, το νερό, το γαρύφαλλο, την μαστίχα και τον χυμό λεμονιού.
  2. Βράζουμε για περίπου 1 ώρα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να χρωματιστεί το νερό μας και μετά αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει πλήρως και το στραγγίζουμε με ένα πυκνό τούλι πατώντας τον καρπό μέχρι να βγάλει όλο το ζουμί του.
  4. Αφού τελειώσουμε όλη αυτή την διαδικασία, προσθέτουμε το κονιάκ και αποθηκεύουμε το λικέρ σε γυάλινα μπουκάλια ή καράφες.
  5. Σερβίρεται με πάγο.
Share
Προϊόντα
ΜαρμελάδεςΥπερτροφές
Μαρμελάδα Extra – Melanocarpon
ΓλυκάΓλυκά ΚουταλιούΥπερτροφές
Χειροποίητο Γλυκό του Κουταλιού – Melanocarpon
Βιολογικά ΠροϊόνταΥπερτροφές
Φρέσκια Βιολογική Αρώνια – Melanocarpon