Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Πίσω

Μαραθοσαλάτα – Μια υπέροχη, δροσερή και γευστική σάλτσα ντιπ από τη Σύρο!

Μια φρέσκια, καλοκαιρινή σάλτσα ντιπ απευθείας από τη Σύρο!
Για 2 Άτομα
10 Λεπτά

Υλικά

2 ματσάκια φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο ή 4 κ.σ. πέστο μάραθου
4 φρέσκα κρεμμυδάκια χωρίς τα πράσινα φύλλα τους, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
2 κ.γλ. μουστάρδα
2 κ.γλ. χυμό λεμονιού
5 φέτες ψίχα ψωμιού χωρίς κόρα, μουλιασμένη σε νερό
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπλέντερ το μάραθο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη μουστάρδα,  το χυμό του λεμονιού και το ψωμί καλά στυμμένο. Πολτοποιούμε το μίγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το χτύπημα, ώστε να πολτοποιηθεί εντελώς το μίγμα και να γίνει μια αφράτη κρέμα. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε το αλατοπίπερο και το λεμόνι, και σερβίρουμε σαν ντιπ ή ως συνοδευτικό για ψάρια, θαλασσινά και πουλερικά σχάρας.
Ν.Μ.