Εγγραφείτε στο Newsletter της ΝΟΜΗΣ

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου
Πίσω

Μελομακάρονα με πετιμέζι από τον Μυλανθό

Μια παραδοσιακή συνταγή...αλλιώς!
Για 24 τεμάχια
40 λεπτά

Υλικά

3 ποτήρια πετιμέζι

2 ποτήρια λάδι σπορέλαιο

1 ποτήρι ζάχαρη

½ ποτήρι σιμιγδάλι

2-3 βανίλιες

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 φακελάκι  μπέικιν πάουντερ

2 κ.γ. σόδα

αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει ώστε να είναι σφιχτή η ζύμη

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

2 κ.σ. κανέλα και γαρίφαλα τριμμένα

 

Για το σιρόπι:

2 ποτήρια πετιμέζι

1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Για τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα γλυκά με πετιμέζι, δουλεύουμε το λάδι, το πετιμέζι και τη ζάχαρη. Στο παραπάνω μείγμα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το πορτοκάλι. Αναμειγνύουμε τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το πορτοκάλι μαζί και τα ρίχνουμε στα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να πλάθεται εύκολα.

Πλάθουμε τα μελομακάρονα και αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα πετιμεζένια θέλουν λίγο ψήσιμο, στους 170C για 20΄, να είναι μαλακά και όταν θα τα βγάλουμε  να έχουν σκάσει για να προσθέσουμε το σιρόπι. Το σιρόπι θέλει βράσιμο για 5 λεπτά.

Σιροπιάζουμε κρύους τους πετιμεζένιους με το σιρόπι ζεστό. Αφού τους σιροπιάσουμε, βάζουμε τριμμένο καρύδι.

Κοινοποιήστε τη Συνταγή
Τα προϊόντα της συνταγής

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Απόρριψη